Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’obertura d’un nou supermercat crea 73 llocs de treball


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/18/2014 04:54:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SUPERMRECATL’obertura d’un nou supermercat crea 73 llocs de treball

Es tracta de Consum Cooperativa, situat entre La Plantera i el Racó d’en Portas. Avui s’ha fet la inauguració oficial i demà dijous obre les portes al públic

Supermercats Consum obrirà demà dijous un nou establiment a Blanes, el primer que la Cooperativa posa en marxa en aquest municipi de la Costa Brava. L’obertura suposarà la creació de 73 llocs de treball, dels quals 38 estaran ocupats per veïns d’aquest municipi. Per poder fer la selecció del personal que feia falta (caixers, reposadors de mercaderia, encarregats de seccions, etc) la cooperativa ha comptat amb el recolzament del consistori blanenc.


El Servei Local d’Ocupació de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat de seleccionar 24 treballadors i treballadores. Val a dir que, a banda de les 73 persones en plantilla (el 70% de les quals són dones), també es calcula que hi ha entre un 20% i un 30% més de llocs de treball que s’ocuparan de manera indirecta, a través de la contractació d’empreses externes per fer tasques de manteniment, neteja, etc.


El nou supermercat ocupa 1.500 m2 del total de 2.246 m2 de superfície amb què compta. Disposa de 170 places d’aparcament en planta baixa i de 70 places més al primer pis, al sostre de l’edifici. Està situat al veïnat de La Plantera, a tocar dels barris del Racó d’en Portas, Els Pins, Quatre Vents i Els Pavos, i durant l’estiu l’horari serà des de les 9 del matí fins a les 10 de la nit de manera ininterrompuda.

Acte d’Inauguració Oficial abans d’obrir portes dijous

Avui dimecres, un dia abans de la seva obertura al públic en general que tindrà lloc el dijous 19 de juny, s’ha fet un acte inaugural oficial de caràcter privat que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat del director de gestió de tendes de Consum, Antonio Rodríguez. També han participat la regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres, regidors de l’Ajuntament, el director executiu de l’àrea, Juan Vicente Ríos i el director del supermercat de Blanes, Eduardo Carreras.

En aquest sentit, també s’ha convidat a assistir a la inauguració als representants de les associacions de veïns de la zona on està situat el supermercat, així com a tots els membres de la plantilla del personal que hi treballarà. Després de fer una visita a les instal·lacions, s’han fet els parlaments oficials que han tancat el director de gestió de tendes de Consum i l’alcalde de Blanes.


Josep Marigó ha encetat les seves paraules fent un reconeixement al treball esmerçat, que ha fet possible que en tan sols un any i mig s’hagi pogut passar del projecte de fer un supermercat a què fos una realitat. L’alcalde de Blanes s’ha referit al nou centre comercial remarcant: “En un moment de dificultats econòmiques, un Ajuntament no pot deixar escapar ni una sola oportunitat de generar llocs de treball”. D’altra banda, ha agraït als representants de les entitats veïnals de la zona que també hagin vist la posada en marxa d’aquest supermercat com una oportunitat de poder dinamitzar aquesta zona i que es converteixi en un nou eix comercial del municipi.

Més de 2 milions de socis-clients de Consum

Els consumidors són un col·lectiu fonamental per a Consum, com així ho demostren els més de 2 milions de socis-clients, que la converteixen en la primera cooperativa de l’estat espanyol en nombre de socis. Aquesta evolució recolza la seva aposta per una experiència de compra diferent, amb informació nutricional, possibilitat d’elecció i estalvi des de la primera unitat. A més, entre els avantatges que gaudeixen els socis-clients de Consum, destaquen els descomptes acumulats en les seves compres, que l’any passat van superar els 20’9 M€.


Actualment, és la major cooperativa arreu del Mediterrani, ja que compta amb 610 supermercats, entre propis i franquiciats, distribuïts a Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-La Manxa, Andalusia i Aragó. Sumant els treballadors de tots aquests centres, la plantilla està formada per més de 10.400 persones. Al 2012 va facturar 1.764’2 M€, un 0’56% més, i va obtenir un benefici de 32’1 M€.

Actualment Consum Cooperativa compta amb un total de 17 establiments arreu de comarques gironines i 150 arreu de Catalunya.Data de realització: 06/18/2014 | Data de la darrera actualització: 06/18/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300