Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 12a Festa dels Contes de Sant Joan inclourà la narració del conte guanyador dels Premis Recvll


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2014 11:47:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CONTES SANT JOAN 2014La 12a Festa dels Contes de Sant Joan inclourà la narració del conte guanyador dels Premis Recvll

Es titula “La Paula es queda sense paraula”, de Jordi Serra. La festa d’Amics Joan Petit nens amb càncer Fundació es farà el 24 de juny al Jardí Botànic Marimurtra

Amics Joan Petit nens amb càncer Fundació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, el Jardí Botànic Marimurtra, la Parròquia Santa Maria, l’Hotel Guitart Monterrey, així com d’altres empreses particulars i entitats, organitza una nova edició d’aquest esdeveniment que enguany arriba ja a la 12a edició.

La fundació, creada al 2004 després que tres anys abans havia iniciat les primeres activitats, fa una tasca de divulgació i ajuda en la recerca del càncer de desenvolupament infantil, així com donant suport als nens i familiars afectats per aquesta malaltia.


En motiu de la 12a edició de la Festa dels Contes de Sant Joan que es farà el proper dimarts 24 de juny, l’esdeveniment ha tornat a canviar de lloc i s’allotjarà en un dels racons més emblemàtics de Blanes. Es tracta del Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra, un mirador amb unes vistes incomparables al mar que cada any atreu milers de visitants.

Els participants que vulguin assistir a la Festa dels Contes de Sant Joan podran accedir al recinte de manera gratuïta, sense haver de pagar entrada. Perquè això fos possible, s’ha comptat amb el suport de la Fundació Carl Faust.

Estrena del conte guanyador dels 50èns Premis Recvll

Una altra de les novetats que inclourà enguany l’esdeveniment serà que es podrà sentir i viure per primera vegada la narració del conte infantil que va guanyar el guardó d’aquesta nova categoria en la 50a edició dels Premis Recvll de Blanes celebrada aquest 2014. El guardó el va guanyar el conte titulat “La Paula es queda sense paraula”, escrit per Jordi Serra Mayoral, de Palafrugell. Mestre i llicenciat en filologia anglesa, treballa en un institut públic de Barcelona, on viu des de fa més de 20 anys. Una de les seves aficions és escriure, i ha guanyat diversos premis literaris, tant de narrativa breu per a adults, com de contes infantils.

La lectura del conte infantil, que anirà a càrrec del propi autor, anirà acompanyada per la d’altres relats que van quedar finalistes en aquesta nova categoria dels guardons literaris. Val a dir que, en motiu de la primera convocatòria que es va fer coincidint amb les noces d’or dels Recvll, el Premi de Conte Infantil Joan Petit va ser el què va comptar amb la major participació respecte les sis categories de què consta. S’hi van presentar un total de 66 obres, i la dotació econòmica, que va a càrrec d’Amics Joan Petit nens amb càncer Fundació, és de 500 euros.

Una festa per a tota la família

Com ha estat la tònica habitual al llarg de les onze edicions amb què ha comptat fins ara, la Festa dels Contes de Sant Joan té com a principals protagonistes els nens i nenes que, acompanyats de les seves famílies, s’apleguen per gaudir d’una entretinguda vetllada estiuenca a l’aire lliure. Es llegiran contes, alguns clàssics i altres adaptats, explicats per rondallaires blanencs i convidats especials i, fins i tot, alguns d’ells els acompanyaran amb música i altres entreteniments que fan d’aquest esdeveniment una ocasió molt especial.


En aquest sentit, cada any s’ha comptat amb alguna participació d’excepció que ha contribuït a posar la cirereta de la festa. L’any passat la convidada-sorpresa va ser la carismàtica cantant cubana Lucrecia, que precisament és força coneguda per haver estat presentadora de programes infantils de televisió.

La festa començarà a les set de la tarda i està previst que s’allargui fins a les vuit del vespre, quan se servirà la tradicional coca de Sant Joan, cedida gratuïtament per la Pastisseria Orench de Blanes. Cal recordar que, per poder acostar-se fins al Jardí Botànic Marimurtra, hi ha un servei de transport directe que surt des de la cèntrica Plaça Catalunya amb anada i tornada cada mitja hora. El darrer servei sortirà a dos quarts de nou de la nit.

Data de realització: 06/19/2014 | Data de la darrera actualització: 06/19/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300