Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aposta per l’estalvi en el consum d’energia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/21/2014 01:16:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aposta per l’estalvi en el consum d’energia

En motiu de la “Setmana de l’Energia” l’Ajuntament de Blanes ha organitzat avui dissabte una exposició-taller i una xerrada que es farà el divendres 27 de juny

Blanes ha viscut avui dissabte el tret de sortida d’una nova campanya que ha iniciat el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament, aquesta vegada coincidint amb la celebració de la “Setmana de l’Energia” que s’escau del 23 al 27 de juny. La campanya té l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania els eixos bàsics per fer una gestió eficient i responsable de l’energia que, alhora, condueixi a un major estalvi. En definitiva: es posarà a l’abast de la ciutadania un seguit d’eines i serveis per continuar estalviant energia de manera més intel·ligent, sostenible i saludable. La campanya s’ha centrat bàsicament en dues activitats.


Per un costat, s’ha organitzat una exposició-taller que ha tingut lloc el matí d’aquest dissabte, i per l’altre s’ha programat una xerrada pel proper divendres dia 27. Totes dues activitats també es fan en el marc del Pacte d’Alcaldes al què s’hi va adherir l’Ajuntament de Blanes al febrer de 2013, i compta amb el suport de les Diputacions de Girona i Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona) i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Taller-Exposició “Tu tens la paraula !”

Nombroses persones s’han acostat al llarg del matí al Taller-Exposició que es presentava sota el títol “Quan parlem d’estalviar energia, tu tens la paraula!”, que s’ha allotjat a la Plaça d’Espanya. L’objectiu del taller era establir un canal de comunicació i participació ciutadana en relació amb el tema energètic, i estava format per 12 plafons que representaven diferents espais comuns de la vida diària: transport, cuina, safareig, comunitat, oficina, menjador i bany.


Els visitants podien trobar en cadascun d’aquests àmbits informació i consells per poder fer un ús que contribuís a millorar el consum i estalvi energètic. Tanmateix, amb l’ajuda d’un dinamitzador, el públic ha explicat quins són els seus trucs, hàbits o accions per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica, tant en la seva vida diària com també els que els agradaria dur a la pràctica en un futur proper. Així, a l’exposició hi havia consells bàsics, com ara dutxar-se enlloc de banyar-se per estalviar aigua, no utilitzar el vehicle privat amb només un sol ocupant, o bé quin tipus de bombeta ajuden a estalviar més consum elèctric, així com a allargar la pròpia vida d’aquests elements, així com dels aparells elèctrics.

Nova cultura energètica: què diu la factura de la llum?

Pel que fa a l’altre ingredient que completarà a Blanes la celebració de la “Setmana de l’Energia”, s’ha programat perquè tingui lloc el proper divendres 27 de juny, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, al punt de les set de la tarda. Es tracta d’una xerrada informativa que es presenta sota el títol “Nova cultura energètica: què diu la factura de la llum?”. De la mateixa manera que el taller-exposició que s’ha fet avui dissabte, la xerrada de divendres vinent també està oberta a la participació de tota la ciutadania en general, amb especial atenció als qui vulguin incidir en estalviar en el consum del corrent elèctric.


A partir d’una factura de la llum, s’explicarà el sistema elèctric espanyol i el català, i s’analitzarà punt per punt què se’ns cobra i perquè. Aquest darrer punt és especialment interessant, ja que des del passat 1 d’abril s’ha implantat un nou sistema que inclou qüestions com ara el “Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC) que canvia la manera per la qual es calcula el preu de l’energia en la factura dels usuaris domèstics i petits comerços. Abans es fixava mitjançant una subhasta trimestral i ara es factura a partir del preu del mercat d’electricitat. Si bé el nou sistema va entrar en vigor l’1 d’abril, les companyies elèctriques disposen d’un període màxim de tres mesos perquè facturin amb el nou sistema.


Al llarg de la xerrada també es podran aprendre mesures d’estalvi energètic aplicables a les llars i es reflexionarà al voltant dels tipus de consums que fem a casa nostra, així com la millor manera de reduir-los i, sobretot, perquè és necessari fer-ho. Un altre aspecte força interessant de l’activitat serà que es donaran a conèixer als assistents les subvencions que hi ha disponibles en temes energètics, no tan sols de l’àmbit de l’electricitat.

La xerrada informativa es tancarà amb un torn obert de preguntes on podran participar-hi tots els assistents. En aquest sentit, se’ls ha convidat en especial a què portin la seva pròpia factura de la llum i així poder resoldre dubtes que puguin tenir al respecte.
Data de realització: 06/21/2014 | Data de la darrera actualització: 06/21/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300