Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Catifes de Corpus han lluït 10 dissenys d’artistes de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2014 04:09:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESTORES DE CORPUS ASSOCIACIOLes Catifes de Corpus han lluït 10 dissenys d’artistes de Blanes

L’Associació d’Estores de Raval va demanar la col·laboració de 10 pintors de la vila, que van adaptar les seves creacions al material amb què es treballa

Enguany la confecció de les tradicionals Estores de Corpus que s’ha viscut durant el passat cap de setmana al barri de Raval ha estat més artística que mai. Això és perquè, enlloc que els dissenys de les catifes fes al·lusió a algun esdeveniment o aniversari com sol ser habitual, es va demanar la col·laboració de 10 artistes de Blanes. La seva implicació es va fer palesa des d’un primer moment, acceptant de molt bon grat fer dissenys pensats per ser confeccionats i lluïts en motiu de les estores d’aquest 2014.


Al llarg de la jornada d’ahir diumenge, tothom que va tenir la ocasió de passejar-se pels carrers del veïnat de Raval va poder anar veient la progressiva creació dels dissenys dels artistes blanencs: Antoni Cerdan, Cristina Espinosa, Narcís Balmanya, Toni Boronat, Laia Bedós, Sergi Ros, Jeroni Matas, Quim Serrano, Albert Arribas i Joan Pujol. Val a dir que la creació d’aquest darrer artista –que reproduïa la badia de Blanes a principis del segle XX- es va poder admirar a l’entrada de l’Església Santa Maria des de dijous passat.

Els artistes només van haver de complir amb un requisit: fer els seus dissenys pensant en el tipus de material amb què es treballaria sobre el carrer, el què s’utilitza per fer les estores de flors i altres elements primaris. A partir de primera hora de la tarda, la sala d’exposicions a l’aire lliure en què va esdevenir el barri de Raval, va mostrar els dissenys que competien en originalitat i color.


Per donar encara major relleu a aquesta novetat d’enguany, els membres de la comissió de l’Associació d’Estores de Corpus van decidir imprimir unes banderoles que reproduïen els dissenys dels artistes i penjar-les al llarg del Carrer Ample. Els estendards es van penjar la nit de divendres, de manera que tothom qui es va passejar per aquesta cèntrica via va poder tenir un avançat del què li esperava diumenge en viu i en directe.

Més de 400 voluntaris en la confecció de les catifes

Tothom que coneix mínimament de prop què significa organitzar la confecció de les catifes de Corpus sap que la feina ocupa tot un any. El treball s’intensifica les setmanes anteriors i, encara més, durant el cap de setmana en què s’han de confeccionar.


Durant la tarda i bona part de la nit del passat dissabte es van dibuixar els dissenys a terra, mentre que l’endemà diumenge, a les set del matí, va començar la feina d’anar omplint-los amb el material preparat per a la ocasió. Val a dir que aquesta vegada les diferents catifes van estar enllestides més aviat que mai, ja que cada artista va portar un grapat de voluntaris.


I és que la tradició de renovar any rere any la tradició de les Estores de Corpus no seria possible no tan sols sense la tasca continuada dels membres de la comissió de l’Associació d’Estores de Raval. Es tracta dels col·laboradors i col·laboradores de totes les edats que s’apleguen per donar un cop de mà al llarg de tots els carrers. Segons l’organització, es calcula que aquest 2014 n’hi ha hagut més de 400. La culminació d’aquest art efímer va arribar el vespre d’ahir diumenge, quan la processó de Corpus va fer l’habitual recorregut per sobre de les catifes.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 06/23/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300