Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada divulgativa del CEAB


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2014 12:23:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornada divulgativa del CEAB

Es farà el dissabte 28 de juny durant tot el dia al Passeig de Mar, on estarà aparcat el Movilab, un tràiler equipat per fer-hi tallers de caire científic

Seguint amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tasca que es desenvolupa en aquest centre d’investigació, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes ha organitzat una jornada divulgativa que tindrà lloc aquest dissabte 28 de juny al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample. En aquest indret, des de 10 del matí i fins les 8 del vespre, es podrà visitar el Movilab, un tràiler equipat per fer-hi tallers de caire científic.Durant la jornada hi haurà pòsters explicatius d’altres projectes que es porten a terme al CEAB i material divulgatiu com ara llibres o jocs. Pel que fa als tallers que funcionaran durant tot el dia són els següents :

Per què desapareixen les nostres platges?

En aquest taller s’aprendrà la importància que té la recerca científica bàsica per conèixer els sistemes aquàtics. A través de la problemàtica de la platja de S’Abanell s’aniran descobrint conceptes com ara els equilibris ecològics entre dos sistemes (riu-mar) i l’erosió de les platges.

Les praderies de Posidònia oceànica són un ecosistema natural molt important per a la protecció de les platges i seran el punt de partida per treballar conceptes com: comunitat, biodiversitat, xarxes tròfiques i paleoecologia. També coneixerem com hem d’actuar per preservar aquestes praderies de Posidònia.

El món de les algues: espècies autòctones i invasores, què en sabem?

Es podrà conèixer la gran diversitat d’espècies d’algues de la nostra costa. Gràcies a un projecte de seguiment de les algues dels darrers anys, es podrà comprovar com han anat arribant espècies d’algues d’altres llocs que poden esdevenir espècies invasores, ja que modifiquen les comunitats d’allà on s’han instal·lat.

Sabíeu que tenim un canyó submarí a Blanes? Coneix la seva riquesa biològica

En aquest taller es podrà descobrir la importància del Canyó de Blanes per a la pesqueria de la gamba roja. Aquí s’explicarà com és el canyó de Blanes i les característiques d’aquest hàbitat, que són les pròpies de l’oceà profund. També es mostraran les diferents tècniques de mostreig que utilitzen al CEAB per al seu estudi i com el seu treball ajuda a gestionar correctament la pesqueria d’aquesta gamba a les nostres costes.

AtrapaelTigre.com: projecte de ciència ciutadana per combatre el mosquit tigre.

El projecte "AtrapaelTigre.com" obre la seva participació a nivell estatal.
Ciència, noves tecnologies i participació ciutadana són els elements d'aquest projecte innovador impulsat pel Laboratori d'Ecologia del Moviment del Centre Estudis Avançats de Blanes (CEAB) del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i que compta amb el suport de diverses entitats públiques i privades. El seu objectiu és la investigació i control del mosquit tigre a través de l'aplicació Tigatrapp, per a telèfons mòbils i tauletes. www.atrapaeltigre.com


Data de realització: 06/25/2014 | Data de la darrera actualització: 06/25/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300