Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou mercat ambulant a La Plantera a partir del 5 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2014 12:34:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LA PLANTERA BARRINou mercat ambulant a La Plantera a partir del 5 de juliol

L’objectiu és dinamitzar comercialment aquest veïnat amb la posada en marxa del mercat que es farà tots els dissabtes al matí a l’Avinguda Catalunya

L’Ajuntament de Blanes, la junta de l’Associació de Veïns i diversos comerciants de La Plantera ja fa alguns mesos que treballen conjuntament amb l’objectiu de dinamitzar econòmica i socialment el veïnat. Com a punts positius s’han tingut en compte les bones comunicacions que té aquest barri amb la resta de veïnats de nuclis urbans de la ciutat, així com que actualment inclou comerços de referència més enllà del propi barri. També s’ha considerat de manera molt favorable que està situat a tocar de la zona turística, així com de molts habitatges de segona residència i apartaments turístics.


Tots aquests factors s’ha tingut en compte que contribueixen a fer de La Plantera un punt de trobada que es pot aprofitar en benefici de tothom. Es tracta, en definitiva, d’anar introduint elements que afavoreixin a estructurar una concentració globalitzada potent que constitueixi un atractiu tant pels ciutadans de Blanes com pels seus visitants, transformant el veïnat en un nou eix comercial de la ciutat.

Per contribuir a aconseguir-ho, s’han apuntat diverses accions. Una d’elles és un mercat setmanal ambulant que es posarà en marxa a partir de la setmana vinent, el 5 de juliol.

Mercat setmanal ambulant els dissabtes al matí

L’activitat es farà els dissabtes, amb un horari de funcionament que anirà des de les 7 del matí (quan començarà el seu muntatge) fins a les 15 h. S’ha dissenyat perquè tingui un total de 38 parades, havent definit prèviament quin tipus de productes es poden vendre a cadascuna d’elles. Per atorgar-les es va convocar un concurs públic al qual s’hi van presentar 62 responsables de parades.

Després de fer un sorteig per destriar aquelles parades on hi havia més sol·licituds que places a cobrir, el mercat es posarà en marxa finalment amb un total de 30 parades. Més endavant, en cas que es consideri convenient, es podrien ampliar el nombre de parades, ja que hi ha suficient espai per cobrir.

El mercat s’instal·larà en el tram central de l’Avinguda Catalunya, tot i que no es farà a banda i banda, sinó que anirà alternant el costat on s’hi van posant. Hi haurà parades de roba i tèxtils, calçats, drogueria/perfumeria, bijuteria i productes audiovisuals. Les parades que de moment no han tingut ofertes d’ocupació són les de cistelleria, venda de flors, ferreteria i joguines.


Tindrà dues fases, la primera de les quals s’allargarà per un període de 16 mesos, de manera que finalitzarà el setembre de 2015. Per incentivar la implantació del mercat en aquesta etapa provisional, l’Ajuntament de Blanes subvencionarà la taxa de tramitació dels expedients, de la qual hauran de pagar-ne el 50%. Es tracta d’un import que es paga una sola vegada, en el moment d’adjudicar-se, i el seu cost és de 68’65 €. També rebran exempcions en la taxa d’ocupació de la via pública, que pot suposar haver de pagar entre 60 € i 100 € en funció dels metres que ocupin. En aquest cas, l’Ajuntament ho subvenciona al 100%, de manera que no l’hauran de pagar durant aquests primers 16 mesos.

Per contra, els paradistes hauran de pagar el 100% de les despeses que suposa la recollida, transport i tractament de residus, així com la neteja. En parades estàndard, que ocupen uns 6 metres d’allargada, el cost anual per aquest tipus de servei és de 346’32 €.

Suport dels comerciants de la zona

Amb l’objectiu de copçar l’opinió dels comerciants de la zona sobre la idea de posar en marxa aquest mercat, a principis d’any es va realitzar una enquesta que es van encarregar de dur a terme els mateixos membres de l’Associació de Veïns de La Plantera. Es van fer un total de 60 enquestes que incloïen una circular informativa sobre els objectius que es volien assolir, així com un full amb diverses caselles per emplenar.

El que es demanava als responsables dels comerços era que expressessin si estaven o no d’acord amb la posada en marxa d’un mercat setmanal, i que exposessin tot allò que volguessin aportar i/o opinar sobre aquest tema. Del total de 60 enquestes que es van fer la resposta va ser unànime: tots els enquestats van rebre de manera molt positiva la idea d’implantar la nova activitat, entenent-ho com una manera de dinamitzar la zona.


Un altre dels elements que ja s’ha posat en marxa per aconseguir l’objectiu que La Plantera esdevingui en un nou eix comercial és la nova senyalització comercial que s’ha instal·lat en les entrades d’accés al barri. D’altra banda, s’han considerat igualment favorables els incentius econòmics que s’han posat en marxa aquest any.

Des de l’1 de gener de 2014, amb les novetats que s’han inclòs a les ordenances municipals de Blanes diverses reduccions de pagament per a l’obertura de nous comerços i de noves activitats. Així, per a l’obertura de qualsevol establiment hi ha un descompte del 50% de les taxes, i un 75% si el titular prové de l’atur.Data de realització: 06/25/2014 | Data de la darrera actualització: 06/25/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300