Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

300 participants a la 12a Festa dels Contes de Sant Joan


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/26/2014 02:06:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

300 participants a la 12a Festa dels Contes de Sant Joan

La principal atracció de la festa, que es va allotjar per primera vegada al Jardí Botànic Marimurtra, va ser l’estrena del conte guanyador dels Premis Recvll

Prop de 300 persones han participat enguany a la 12a Festa dels Contes de Sant Joan que se celebra coincidint amb aquesta jornada festiva. Es tracta d’un esdeveniment que organitza Amics Joan Petit nens amb càncer Fundació amb el suport de diverses institucions, particulars i entitats, entre ells l’Ajuntament de Blanes, la Parròquia Santa Maria i l’Hotel Guitart Monterrey.


Enguany, una de les principals col·laboracions és la que ha rebut des de la Fundació Carl Faust que gestiona el Jardí Botànic Marimurtra, ja que ha cedit aquest privilegiat racó de Blanes perquè allotgés l’activitat. Els participants que van assistir a la Festa dels Contes de Sant Joan van poder accedir al recinte de manera gratuïta, sense haver de pagar entrada.

Estrena del conte “La Paula es queda sense paraula”

A banda d’estrenar nou emplaçament, el principal atractiu que han tingut enguany els Contes de Sant Joan ha estat l’estrena del relat inèdit “La Paula es queda sense paraula”, guanyador de la 50a edició dels Premis Recvll en la nova categoria de Contes Infantils. Es va encarregar d’explicar-lo el seu propi autor, Jordi Serra Mayoral qui, poc abans que comencés la vetllada, confessava estar prou nerviós perquè s’estrenava com a rondallaire, però a l’hora força il·lusionat, ja que es tractava d’una jornada molt especial.


Els assistents a la festa també van poder gaudir d’un altre relat que va ser finalista als Premis Recvll en aquesta mateixa categoria. En aquest cas es tractava del conte titulat “El Cor del Bosc”, de Maria Dolors Massa. L’autora va explicar-lo a la canalla ajudada per una voluntària que anava mostrant al públic diverses il·lustracions per fer-lo més amè.

La resta d’intervencions van anar a càrrec d’una banda de Pep Rams, que va fer una animada intervenció musical a l’hora que explicava a l’embadalit públic una història fantàstica. De l’altra, també es va comptar amb una coneguda rondallaire de Blanes, Mercè Domènech, qui va presentar la història de “Tito, el pallasso malabarista” escenificat.

En acaba la sessió de contes i cançons, es va oferir coca cedida gratuïtament per la Pastisseria i Fleca de Ca l’Orench, i es van poder comprar samarretes, llibres de contes i altres objectes i regals editats per Amics Joan Petit nens amb càncer Fundació per contribuir-hi econòmicament. L’entitat fa una tasca de divulgació i ajuda en la recerca del càncer pediàtric, així com donant suport als nens i familiars afectats per aquesta malaltia.


Originàriament, durant els nou primers anys, els Contes de Sant Joan es van celebrar al pati de l’esbarjo parroquial, a l’ombra dels vestigis de l’antic Palau dels Comtes de Cabrera. Els dos darrers anys s’han fet al Jardí Botànic Pinya de Rosa, i aquest 2014 s’han allotjat en aquest nou indret, més concretament a l’espai del Templet de Linné, un mirador amb unes vistes al mar incomparables que aviat serà l’escenari de concerts nocturns durant l’estiu.

Per acostar-se fins al Jardí Botànic Marimurtra hi va haver un transport directe que sortia des de la cèntrica Plaça Catalunya amb parada a la zona del Port i a Casa Saladrigas. De fet, van ser força espectadors –la major part famílies amb mainada- els que van optar per utilitzar les conegudes jardineres perquè, d’aquesta manera, el trajecte ja fos un avanç de la festa.

Data de realització: 06/26/2014 | Data de la darrera actualització: 06/26/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300