Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà el Mundial de Raceboard al setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/03/2014 02:27:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acollirà el Mundial de Raceboard al setembre

Organitzat pel Club Vela Blanes, la competició tindrà lloc del 22 al 27 de setembre i comptarà amb la participació de 130 regatistes de 23 països

Els millors esportistes de surf de vela de la classe raceboard d’arreu del món ja tenen escrita a la seva agenda una cita ineludible que els durà a Blanes a finals del proper mes de setembre. Es tracta del Campionat Mundial de Raceboard que tindrà lloc durant la setmana del 22 al 27 de setembre, i que aplegarà prop de 130 regatistes internacionals provinents de 23 països de tres continents.


La competició que organitza el Club Vela Blanes es va presentar ahir al Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L’acte va comptar amb la participació del president d’aquesta entitat, Amadeu Nualart; el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau; el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos; i el responsable de raceboard a la Federació Catalana de Vela, Lluís Camacho. D’altra banda, per donar més detalls del contingut del mundial, també es va comptar amb les aportacions del director esportiu del CV Blanes, Juanmi Aguirre.


Durant la presentació, Amadeu Nualart va destacar la importància de poder organitzar aquest esdeveniment internacional, en la línia d’altres competicions de primer nivell que s’allotgen periòdicament al Club Vela Blanes. El president de l’entitat també va destacar que fer-se càrrec d’aquest mundial respon fidelment als objectius fundacionals de promoció de la vela d’un club que ja compta gairebé amb 75 anys d’història. Per la seva banda, Juanmi Aguirre va comentar els principals temes de logística de l’organització i el camp de regates, destacant el positiu impacte econòmic, social i esportiu que una competició d’aquestes característiques significarà per Blanes, completant les paraules del president del CV Blanes.


D’altra banda, el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, va remarcar la importància que entitats com el Club Vela Blanes organitzin esdeveniments que traslladen la qualitat en la manera de fer del nostre país a tot el món. En aquest mateix sentit es va manifestar el director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Ramon Ramos, qui va posar l’accent en el dinamisme que sempre ha caracteritzat l’entitat blanenca.

Característiques del Mundial de Raceboard

El campionat reunirà participants en les dues modalitats de masculí i femení, des de la categoria juvenil fins a la màster. El camp de regates del mundial serà un triangle que estarà situat al costat de la desembocadura de la Tordera, prop de la platja de S’Abanell. El director esportiu del CV Blanes va explicar ahir que les dates en què tindrà lloc a Blanes són molt propícies, perquè només uns dies abans –el 19 de setembre- haurà finalitzat a Santander el mundial de les classes olímpiques. Per això, molts regatistes que competiran en la classe olímpica RS de surf de vela ja han confirmat la seva presència a Blanes.


El Raceboard és una modalitat de windsurf que es practica sobre unes taules més llargues que les habituals, amb un màstil mòbil que permet més eficiència al regatista a l’hora de lliscar sobre l’aigua, ja que li treu un major rendiment a la vela. Les competicions es caracteritzen pel gran nivell tècnic i estratègic, ja que és una modalitat que s’acosta més a la navegació amb barca. Sobre aquesta mateixa qüestió, el responsable de raceboard de la Federació Catalana, Lluís Camacho, va explicar que en aquesta modalitat es pot competir amb un mínim de cinc nusos de vent i fins a arribar a 20 o 32 nusos.
Data de realització: 07/03/2014 | Data de la darrera actualització: 07/03/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300