Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de clients al nou mercat ambulant de La Plantera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2014 02:27:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de clients al nou mercat ambulant de La Plantera

Nombroses persones s’hi han acostat per guaitar i comprar en aquest primer dia. L’objectiu del mercat és contribuir a transformar el veïnat en un nou eix comercial de la ciutat

El primer dia de la posada en marxa del nou mercat ambulant de Blanes que ha tingut lloc avui al matí ha estat un èxit de participació. Nombroses persones s’hi han acostat al llarg del matí per passejar-se entre les parades, guaitar i comprar algun dels productes que s’hi ofereixen. A banda de veïns de Blanes i del mateix barri, també destacava la presència de turistes i visitants que s’han firat, ja que l’activitat està localitzada just a tocar de la zona turística on hi ha hotels, càmpings i apartaments.


Es tracta del mercat ambulant que, a partir d’ara, s’instal·larà cada dissabte al barri de La Plantera, sobre el passeig central de l’Avinguda Catalunya. El mercat compta amb 30 parades i més endavant es podrà ampliar el seu nombre, ja que hi ha suficient espai per cobrir. El tram de passeig que ocupen és el més cèntric, i abasta des de la cruïlla amb el Carrer Plantera, a tocar amb l’Avinguda d’Europa, fins el Carrer Pablo Neruda, prop de l’Escola Napoleó Soliva i la llar d’infants.


L’Ajuntament de Blanes, la junta de l’Associació de Veïns i diversos comerciants ja fa mesos que treballen de manera unitària amb l’objectiu de dinamitzar econòmica i socialment aquest barri. Per contribuir a aconseguir-ho s’estan posant en marxa diverses accions, entre elles la instal·lació d’aquest mercat setmanal.

Un nou eix comercial de la ciutat

L’objectiu que es vol assolir és transformar el veïnat en un nou eix comercial de Blanes. Com a punts positius s’ha tingut en compte les bones comunicacions que té aquest barri amb la resta de veïnats de la vila, així com que inclou actualment comerços de referència més enllà del propi barri, com ara el Mesón El Botijero, Merceria Adamuz, Llibreria La Plantera, Pastisseria La Marina, Xurreria La Plantera, Supermercat Franco, Bar Los Camioneros o bé la recent posada en marxa del Supermercat Consum.


El mercat es farà cada dissabte des de primera hora del matí i fins al migdia. Les parades van alternant el costat on s’instal·len i ofereixen diversos tipus de productes: roba i tèxtils, calçats, drogueria/perfumeria, bijuteria i productes audiovisuals. Inicialment es va dissenyar perquè tingués 38 parades, havent definit prèviament quin tipus de mercaderies s’hi podien vendre. Per atorgar-les es va convocar un concurs públic que va comptar amb 62 ofertes.

Després que es va fer un sorteig per destriar aquelles parades on hi havia més sol·licituds que places a cobrir, han quedat vacants al no tenir ofertes d’ocupació les de cistelleria, venda de flors, ferreteria i joguines. Per incentivar la implantació del mercat durant la primera etapa provisional que s’allargarà durant 16 mesos s’han atorgat diverses avantatges als responsables de les parades.


L’Ajuntament de Blanes ha subvencionat la taxa de tramitació dels expedients, de la qual pagaran el 50%. Es tracta d’un import que es paga una sola vegada, en el moment d’adjudicar-se, i el seu cost és de 68’65 €. També han rebut exempcions en la taxa d’ocupació de la via pública, que pot suposar haver de pagar entre 60 € i 100 €, en funció dels metres que ocupin. En aquest cas, l’Ajuntament subvenciona el 100%, de manera que no ho hauran d’assumir durant aquests primers mesos.

Per contra, els paradistes hauran de pagar el 100% de les despeses que suposa la recollida, transport i tractament de residus, així com la neteja. En parades estàndard, que ocupen uns 6 metres d’allargada, el cost anual per aquest tipus de servei és de 346’32 €.

Suport unànime del sector comercial de la zona

Abans que la idea de posar en marxa aquest mercat hagi arribat a ser una realitat, els mateixos membres de l’Associació de Veïns de La Plantera van encarregar-se de realitzar una enquesta a principis d’aquest any per captar l’opinió dels comerciants al respecte. En total es van realitzar 60 enquestes que incloïen una circular informativa sobre els objectius que es volien assolir, així com un full amb diverses caselles per emplenar.

El que es demanava als responsables dels comerços era que diguessin si estaven o no d’acord amb la posada en marxa d’un mercat setmanal, i que exposessin tot allò que volguessin aportar i/o opinar sobre aquest tema. Del total de 60 enquestes que es van fer la resposta va ser unànime: tots els enquestats van rebre de manera molt positiva la idea d’implantar la nova activitat, entenent-ho com una manera de dinamitzar la zona.


Un altre dels elements que ja s’ha implementat per aconseguir l’objectiu que La Plantera esdevingui en un nou eix comercial és la nova senyalització comercial que s’ha instal·lat en les entrades d’accés al barri. D’altra banda, s’han considerat igualment favorables els incentius econòmics que s’han posat en marxa aquest any.

Des de l’1 de gener de 2014, amb les novetats que s’han inclòs a les ordenances municipals de Blanes diverses reduccions de pagament per a l’obertura de nous comerços i de noves activitats. Així, per a l’obertura de qualsevol establiment hi ha un descompte del 50% de les taxes, i un 75% si el titular prové de l’atur.
Data de realització: 07/05/2014 | Data de la darrera actualització: 07/05/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300