Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament dóna la benvinguda als infants sahrauís que passaran l’estiu a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2014 10:37:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BlanesAmbElSaharaL’Ajuntament dóna la benvinguda als infants sahrauís que passaran l’estiu a Blanes

Els sis nois i noies van protagonitzar la recepció oficial que van encapçalar l’alcalde de Blanes i la regidora d’Acció Social, acompanyats per les seves famílies acollidores

La tarda d’ahir divendres, 4 de juliol, es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes la recepció oficial que cada estiu s’ofereix a aquests infants que durant els mesos de juliol i agost seran en aquest municipi formant part del projecte Vacances en Pau. La recepció la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la presidenta de l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Fina Martínez, així com de la regidora d’Acció Social i Cooperació, Susana Ramajo i regidors i regidores de l’Ajuntament.

Enguany passaran l’estiu en aquest municipi 6 infants sahrauís -4 noies i 2 nois-, que van arribar a Catalunya a finals de juny i marxaran de tornada a finals d’agost. Tots sis estaran acollits a les llars de 5 famílies de Blanes i tenen entre 11 i 12 anys. Cinc d’ells ja han vingut anteriorment a la població, mentre que un d’ells ho ha fet enguany per primera vegada.


Els sis nois i noies són l’Aali, d’11 anys (qui ha vingut per primera vegada); Hamudi, d’11 anys (3er any d’estada); Hannan, d’11 anys (4rt any d’estada); Mantajualha, de 11 anys (2on any d’estada); Mechuara, de 12 anys (5è any d’estada); i Sakina, d’11 anys (4rt any d’estada).

Durant la seva estada a Blanes, a banda de tenir l’oportunitat de gaudir d’unes vacances en un entorn molt diferent al què estan acostumats, els nois i noies passaran una revisió mèdica. Això és possible perquè disposen d’una tarja sanitària individual que els garanteix l’atenció adequada arreu de l’Estat espanyol durant la seva estada. L’atenció mèdica es coordina a través de la Delegació del Front Polisari, així com de l’Oficina de Cooperació Internacional del Departament de Sanitat d ela Generalitat de Catalunya.


La recepció oficial d’ahir al vespre es va tancar amb una foto de grup dels protagonistes, i també va incloure el lliurament de diversos obsequis per aquests joves ambaixadors del desert. Entre aquests regals hi havia material per dibuixar i altres obsequis, així com entrades pels parcs aquàtics Marineland de Palafolls i Water World de Lloret. Per la seva banda, l’empresa Transports Pujol i Pujol els ha regalat sengles abonaments per agafar l’autobús urbà i pel carrilet turístic.

16 anys de les Vacances en Pau a Blanes

Les Vacances en Pau estan organitzades per l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i l’ajuntament de Blanes, que s’encarrega principalment de finançar els costos del trasllat dels nois i noies des dels campaments de Tindouf (Algèria) fins a Catalunya. Aquest 2014 es compleixen els 16 anys d’ençà que es va començar a fer l’experiència per primera vegada.


Els primers vincles entre Blanes i el poble sahrauí van començar l’any 1995, quan el ple municipal de l’Ajuntament va aprovar a proposta de la Comissió del 0’7% el projecte Ampolles de Butà pels campaments de refugiats sahrauís, que gestionaven Creu Roja i la Media Luna Roja Sahrauí. Amb motiu d’aquest projecte, es va fer a Blanes una exposició i una campanya de sensibilització sobre la problemàtica dels campaments de refugiats sahrauís. Des de l’any 1999 s’ha anat aprovant al ple municipal el projecte Colònies per a nens i nenes sahrauís, que posteriorment va passar a anomenar-se Vacances en Pau.Data de realització: 07/05/2014 | Data de la darrera actualització: 07/05/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300