Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Presentació Festa Major 2014 i 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2014 10:07:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Presentació Festa Major 2014 i 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

S’ha destinat un pressupost de 179.000 €: 75.000€ són pels actes de la festa major i 104.000€ pel 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Aquesta tarda s’han presentat en roda de premsa les principals novetats de la Festa Major de Blanes i del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, el seu ingredient més destacat. Enguany s’ha destinat un pressupost de 179.000 euros, dels quals 75.000 són pels actes de la Festa Major, una xifra que suposa un increment del 33% en relació a l’any passat.

Pregó, Quim Masferrer i “La Salseta” a l’Escenari de Festa Major

Les activitats que formen part de la Festa Major s’han triat perquè puguin complaure un ample ventall de gustos i, seguint la línia encetada els darrers anys, per distingir la seva tipologia s’allotjaran en diversos espais temàtics. Un d’ells és l’Escenari de Festa Major, adreçat al públic de totes les edats, però en especial per adults i gent gran, l’únic que funcionarà tots els dies del cicle festiu.

L’escenari s’estrenarà amb el pregó que encetarà les festes la tarda del diumenge 20 de juliol, i que anirà a càrrec de Joaquim Illas, més conegut com en “Falet”, un veí de Blanes que el 26 de juliol farà 105 anys d’edat. Després del pregó hi haurà una actuació de l’actor Quim Masferrer, força conegut darrerament a través del programa “El Foraster” de TV3.


De dilluns a dimecres hi haurà nits temàtiques de Big Band, Jazz i un doble espectacle de Música i Humor amb monòlegs. A partir de dijous hi haurà propostes molt ballables, entre elles tot un clàssic a Blanes, l’actuació de “La Salseta del Poble Sec” que es farà la nit de la revetlla de Santa Anna, el divendres 25 de juliol.

També cal remarcar la proposta que oferirà per segon any consecutiu Ràdio Blanes a través de la nit del “Club 70 Radio i la Vídeofesta 2.0”. Serà tota una ocasió per reviure els èxits de les darreres dècades, barrejats amb música d’ara i, sobretot, un bon ambient per gaudir després dels focs.

Quatre Nits a l’Ensorra’t, l’Escenari Jove i Correfoc

Aquest serà el tercer any consecutiu en què l’Ensorra’t, l’Escenari Jove de la Festa Major de Blanes, estarà situat al Passeig Cortils i Vieta, a tocar de la platja (una ubicació que precisament va propiciar el seu nom). Les entitats juvenils del municipi, a través del Consell Local de Joventut, s’han implicat una vegada més en l’organització d’un complet programa de concerts.

L’Ensorra’t 2014 començarà el dimecres 23 i s’allargarà fins al dissabte 26. Es tracta de quatre nits –la meitat que l’any passat- durant les quals s’han programat 11 concerts. A diferència del què s’havia fet fins ara, no s’han preparat nits temàtiques, de manera que hi haurà una barreja d’estils cada nit.


Els caps de cartell de cada nit seran Poncho K, que actua dimecres; Se Atormenta una Vecina i els Ragatunning, que toquen la nit de dijous; Green Valley a la revetlla de Santa Anna que se celebra divendres; i finalment dissabte el grup destacat de la vetllada serà Betagarri.

Seguint en la línia d’activitats que solen atraure sempre un gran nombre de públic, i en especial la gent jove, cal destacar el Correfoc que es farà la nit del diumenge dia 27. La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes s’encarregarà d’oferir l’espectacle pirotècnic, que farà un recorregut per diversos carrers del centre de la vila fins acabar a la Plaça de l’Església. Tota una oportunitat de poder córrer, saltar i ballar sota el foc.

Nou espai temàtic: Escenari Infantil

La principal novetat del cicle d’enguany és l’Escenari Infantil, que estarà situat al Passeig Cortils i Vieta, a l’alçada del Monument a Joaquim Ruyra. Estarà en marxa del 23 al 27 de juliol, i hi haurà sis activitats adreçades principalment al públic infantil i familiar. La idea és que hi hagi un espai únic per gaudir dels diferents entreteniments que tindrà la canalla, en la línia de potenciar la destinació de Turisme Familiar.Dimecres s’oferiran titelles amb La Família Guirigall; dijous hi haurà la festa de l’escuma amb la Cia. Pep Puigdemont; divendres un espectacle de màgia amb el màgic Raül; dissabte animació infantil amb Jordi Tonietti; i diumenge el Concurs de Dibuix que organitza la Colla Gegantera de Blanes, seguit d’un espectacle d’animació infantil amb la Cia. País de Xauxa.

44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Sense cap mena de dubte, l’ingredient més destacat de la Festa Major de Blanes és el Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que començarà la nit del dijous 24 de juliol i s’allargarà fins al diumenge dia 27. La principal novetat pel que fa a la mecànica per decidir el veredicte, és que s’ha ofert al públic en general la possibilitat de formar part del Jurat Popular.


D’aquesta manera, el veredicte el formularan els vots dels 8 membres de la Comissió Tècnica i dels 40 membres del Jurat Popular, dels quals 14 s’han escollit prèvia inscripció. La resta dels membres del Jurat Popular són representants dels grups polítics municipals i persones que han estat proposades i recomanades des de la Comissió Tècnica.

Espectacles Pirotècnics de nivell internacional

La primera nit, la del dijous 24, llençarà els seus focs la Pirotècnia Tomàs, de València, que ja ha guanyat el concurs de Blanes en tres ocasions. La rellevarà divendres la Pirotècnia Maria Angustias Pérez, de Granada, que l’any passat va sorprendre tothom amb una impactant actuació que li va suposar guanyar el primer premi després que s’estrenava al certamen blanenc.


Dissabte serà el torn d’un valor segur, la Pirotècnia Zaragozana, una de les més veteranes de l’estat espanyol, ja que va ser fundada l’any 1860. Per últim, el cicle es tancarà la nit de diumenge amb la participació per primera vegada en la història del concurs de Blanes d’una pirotècnia eslovaca, la Privatex Pyro. El prestigi amb què compta el concurs de Blanes l’ha fet esdevenir en una de les principals eines de projecció i promoció econòmica del municipi.

Actes Tradicionals i actuació de “DeudeVeu” d’Oh Happy Day

La tradició i els actes més arrelats a la història i el tarannà blanenc també tenen reservat el seu espai al programa d’actes, concentrats especialment el divendres, amb la celebració de Sant Jaume que es farà a l’Hospital-Asil, així com l’endemà dissabte, el dia central del cicle festiu perquè és Santa Anna, patrona del municipi.

La jornada s’encetarà amb la tradicional sortida de la comitiva oficial des de l’Ajuntament, inclourà una missa i la interpretació del Ball de Morratxes amb l’Esbart Joaquim Ruyra. Aquest 2014 la dansa retorna al seu emplaçament del Passeig de Dintre després de la prova que es va fer l’any passat a la Plaça dels Dies Feiners.


La Festa Major es tancarà el dilluns 28 de juliol, quan tindrà lloc el no menys tradicional Aplec de l’Amor a Cala Bona. A la tarda es ballaran sardanes, i a la nit es pot portar el sopar de casa o menjar pollastre amb samfaina que se servirà a peu de platja. La festa culminarà a la nit, amb l’espectacle de música vocal “Junts” que oferirà el grup “Deu de Veu”, guanyador del concurs de TV3 “Oh Happy Day”.

Data de realització: 07/08/2014 | Data de la darrera actualització: 07/08/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300