Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

XII Trofeu de Billar i XI Trobada de Puntaires


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/22/2014 03:34:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2014XII Trofeu de Billar i XI Trobada de Puntaires

Diumenge passat la Festa Major de Blanes va incloure al programa aquests dos actes que ja fa més d’una dècada que no falten al cicle festiu

Diumenge passat l’activitat de la Festa Major va encetar-se disputant-se la 12ena edició del Trofeu Festa Major de Billar, que va enfrontar jugadors de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas i jugadors del Club Billar Blanes. La competició es va allotjar al local social d’aquesta segona entitat, situat als sòtans del Primer Casino.


Igual que en passades edicions, van participar vuit jugadors per cadascun dels dos col·lectius: Pere Tarres, Serafin Martínez, Jordi Castañe, José Antonio Anillo, Josep Freixes, Carlos Potenciano, Francisco Gómez, Francisco Almendros, Antonio Moral, Manel Bernabé, José Luis Cano, Dídac Pérez, Carmelo Lara, Ramon Álvarez, Jordi Font i Lluís Barnés.

La jornada es va encetar al matí amb les primeres partides de billar, i es va tancar a quarts de 7 de la tarda, amb el lliurament de trofeus tant als guanyadors com als segons classificats. Les partides es juguen individuals en les modalitats de lliure i a tres bandes. El resultat final de les vuit partides va ser de 2 a 6 a favor dels jugadors del Club Billar Blanes.

La idea d’organitzar aquest esdeveniment esportiu va sorgir a través de dos dels membres dels col·lectius que hi participen: José Luis Merino per part del Casal Benet Ribas, i Josep Freixes des del Club Billar Blanes. Com és habitual, la dotzena edició del Trofeu Festa Major de Billar va comptar amb una bona participació d’espectadors, que van seguir atentament les diferents partides que van anar enfrontant els adversaris.

Tots ells van fer gala d’un excel·lent fair play. Els jugadors del Club Billar Blanes participen habitualment a la lliga a tres bandes de Catalunya, a segona divisió, mentre que al Casal Benet Ribas hi ha una secció de billar que sempre ha comptat amb una animada participació.

XI Trobada de Puntaires de Blanes

D’altra banda, durant la tarda del diumenge el Passeig de Dintre va allotjar la onzena edició de la Trobada de Puntaires de Blanes, que va aplegar 122 participants d’arreu de Catalunya. Arrenglerades al llarg del passeig, hi havia tant puntaires a títol individual com en representació de diversos col·lectius.


En el cas de Blanes hi havia l’Associació de Dones Emprenedores; de Badalona l’Associació Montserrat Niubó; de Canet l’Escolta El Revolt; d’Arenys de Munt l’Associació Mare de Déu del Remei; de Tordera l’Associació de Puntaires;
de Lloret el Centre Cívic de Can Carbó, i d’Hospitalet l’Escola Carlota Muñoz, entre d’altres. Altres poblacions que també estaven representades eren Malgrat, Cerdanyola, Hostalric, Palafolls i Premià.

A banda de les participants i els participants, perquè també hi ha homes que han après el difícil i entretingut art de les puntes, la trobada va aplegar un gran nombre de públic que, atret per aquest mil·lenari art, guaitava en viu i en directe com es fan les puntes de coixí i altres peces que sorgeixen de l’anar i venir dels boixets.





Data de realització: 07/22/2014 | Data de la darrera actualització: 07/22/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300