Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mario Ros guanya amb l’opera “Oh, l’amor”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2014 09:03:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Mario Ros guanya amb l’opera “Oh, l’amor”

El compositor blanenc ha guanyat el IV Concurs de Composició d’Òperes, Òpera a Secundària al Liceu convocat pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona

Una vegada més, Mario Ros ha afegit un nou guardó al seu llarg palmarès. Aquest cop ha guanyat el IV Concurs de Composició d’Òperes, Òpera a Secundària al Liceu que convoca el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. El certamen és una eina educativa que va posar-se en marxa l’any 1998 i que te per objectiu estimular la creació entre els compositors i, sobretot, introduir als escolars en el món de l’òpera.


La partitura guanyadora del concurs que ha creat el compositor blanenc serà interpretada per nois i noies en edats similars d’aprenentatge. La part coral està pensada per a 300 alumnes de primer i segon de secundària, i al seu costat hi actuarà un grup de joves cantants d’un cor anomenat d’escena per reforçar el gran cor, tot plegat acompanyat per joves músics. A més, en aquest cas l’òpera demana dos solistes professionals i quatre joves solistes.


Per entrar en la convocatòria calia presentar una part de l’òpera composada, a banda de la seva descripció, un resum de l’argument, una fitxa tècnica sobre els cantants i l’orquestra, així com el material per a l’assaig de la part que ja estava en partitura. El compositor ha de lliurar l’obra acabada el mes de setembre i serà llavors quan el mateix Liceu s’encarregarà de formar al professorat de secundària implicat per poder preparar el cor format pels 300 estudiants. L’òpera es titularà “Oh, l’amor”, i tindrà una durada aproximada de tres quarts d’hora. L’estrena s’ha programat pel proper mes de maig de 2015, formant part de l’activitat del Liceu “Òpera a Secundària”.
Data de realització: 07/22/2014 | Data de la darrera actualització: 07/22/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300