Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt pel 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2014 05:23:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt pel 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

La Comissió Tècnica va reunir-se ahir al vespre amb els membres del Jurat Popular per explicar-los els aspectes que han de puntuar dels quatre espectacles que s’oferiran del 24 al 27 de juliol

Blanes escalfa motors aquests dies de cara al tret de sortida del 44è
Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que començarà el dijous 24 de juliol i s’allargarà fins el diumenge dia 27. Durant quatre dies, el cel nocturn de Blanes s’il·luminarà amb els espectacles que oferiran les pirotècnies triades enguany perquè competeixin al certamen.S’encarregaran de decidir el veredicte del concurs els vots que, per una banda, emetrà la Comissió Tècnica que compta amb 8 membres, i de l’altra el Jurat Popular, format per 40 persones. Enguany hi ha hagut la novetat que s’ha ofert al públic en general la possibilitat de ser un dels 14 membres que formen part del Jurat Popular prèvia inscripció.

Perquè els 40 membres del Jurat Popular sàpiguen molt bé quins aspectes dels castells de focs han de valorar, se’ls fa arribar tot el material que necessitaran aquests dies per anar puntuant els quatre espectacles pirotècnics. El material se’ls va lliurar durant l’acte que va tenir lloc ahir al vespre, i que va encapçalar l’alcalde de Blanes. Josep Marigó, va destacar la projecció internacional que significa per la vila organitzar cada any el certamen, que enguany ha comptat amb un pressupost de 104.000 euros.

Cinc aspectes que es puntuen als espectacles

Les explicacions i la documentació per escrit les va completar de viva veu la Comissió Tècnica, a través de dos dels seus membres més veterans, Jordi Bacardit i Quim Gallart. Bacardit va recordar els cinc aspectes que s’hauran de puntuar de l’1 al 10: la riquesa i varietat de colors, el ritme, l’originalitat, el foc aquàtic i la potenciació que hagi fet la pirotècnia de l’escenari, el conjunt artístic de la roca de Sa Palomera i els seus entorns.


La Comissió Tècnica es va encarregar de triar les quatre empreses que participarien al concurs d’enguany, que començarà dijous amb la valenciana Tomàs; divendres actuarà la que va guanyar l’any passat, la Pirotècnia Maria Angustias de Granada; dissabte la Pirotècnia Zaragozana i diumenge la Pirotècnica Privatex, d’Eslovàquia.


Amb aquesta tria la Comissió Tècnica se n’assegura que els milers i milers d’espectadors que atrau el concurs de Blanes no se n’aniran precisament decebuts, ja que n’hi ha força que venen de molt lluny, atrets pel prestigi que té el certamen, o bé perquè no falten mai a la cita. Durant l’acte d’ahir també es va adreçar al Jurat Popular el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, responsable del Pla de Seguretat i Emergència que es redacta cada any per guarir aquest aspecte del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Els espectacles pirotècnics es llencen cada nit des de l’entorn del conjunt rocós i la platja de Sa Palomera i comencen a les 22’30 h. Els castells de focs, tal i com es recull a les bases, han de tenir una duració d’entre 20 i 24 minuts, i els moments més intensos són tant al principi com durant els darrers moments, amb la traca final.

Data de realització: 07/22/2014 | Data de la darrera actualització: 07/22/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300