Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El pregó de Festa Major no es repetirà i es treballarà perquè Quim Masferrer torni a venir en un acte popular


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/23/2014 02:27:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FestaMajor2014El pregó de Festa Major no es repetirà i es treballarà perquè Quim Masferrer torni a venir en un acte popular

El pregoner, la seva família i l’Ajuntament han pres de comú acord la decisió, i es treballarà perquè Quim Masferrer vingui a Blanes i participi en algun acte públic i obert a tothom

Després que han passat uns dies d’ençà que es va fer el pregó tant en Joaquim Illas –en “Falet”-, com la seva família i l’Ajuntament de Blanes han estat reflexionant respecte a la concreció que es va avançar diumenge de repetir l’acte del pregó i la lectura del mateix. En aquest sentit, s’ha recordat que, malauradament, les amenaces de pluja finalment es van complir, deixant caure 23 l/m2. Això va fer necessari optar pel “pla B” i traslladar l’acte del pregó i de l’espectacle des de la Plaça dels Dies Feiners al Teatre, preparat i avisat públicament des de divendres a través de rètols a totes les dependències municipals del centre, en previsió que el mal temps fes necessària la suspensió de l’acte oficial a l’aire lliure.

També s’ha lamentat que un gran nombre de persones es van haver de quedar sense poder presenciar la lectura del pregó, així com les que tampoc no van poder veure l’actuació posterior de Quim Masferrer, “El Foraster”. L’aforament del Teatre és notablement inferior al què pot enquibir la Plaça dels Dies Feiners on s’havian de fer tots dos actes. En aquest sentit, també s’ha agraït al públic que es va haver de traslladar des de la Plaça dels Dies Feiners fins al Teatre –situat a uns 50 metres de distància- tant l’ordre com la rapidesa amb què van actuar quan se’ls va demanar canviar d’ubicació.

La reflexió sobre la possibilitat de repetir la lectura un altre dia, finalment s’ha considerat de comú acord entre Joaquim Illas, la seva família i l’Ajuntament, que el pregó és un acte únic i irrepetible i que, per tant, no es tornarà a fer. En tot cas, està previst que el text del pregó es pengi a la web de l’Ajuntament de Blanes i que les persones que no tinguin accés a Internet puguin demanar una còpia escrita al departament d’alcaldia: http://www.blanes.cat/docweb/prego2014

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha explicat al respecte: “La decisió que no es repeteixi la lectura del pregó l’hem pres de comú acord amb en Joaquim Illas, la seva família i nosaltres, l’Ajuntament. Tal i com ha dit en ‘Falet’, “nunca segundas partes fueron buenas” i, en tot cas, s’ha de respectar el què el propi interessat creu sobre la idea de tornar a fer un acte que, d’una altra banda, es considera irrepetible”.


Fotografia: Quim Llorens
Una altra qüestió va ser l’actuació d’en Quim Masferrer, més conegut actualment per protagonitzar el programa de TV3 “El Foraster”. Si el pregó que va oferir en Joaquim Illas era molt esperat per la població perquè es tracta del veí més gran del municipi –el proper dissabte compleix 105 anys-, l’espectacle d’”El Foraster” també havia aixecat molta expectació, i el fet que tampoc es pogués accedir al recinte on es va fer per qüestions de seguretat va contrariar igualment moltes persones.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament de Blanes està treballant la possibilitat que, un cop hagi transcorregut un temps prudencial, demanar a l’actor Quim Masferrer que torni a venir a Blanes per actuar o per participar en un acte popular.

Data de realització: 07/23/2014 | Data de la darrera actualització: 07/23/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300