Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

120.000 espectadors omplen Blanes la primera nit del Concurs de Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2014 10:57:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

120.000 espectadors omplen Blanes la primera nit del Concurs de Focs

Ahir també es va posar en marxa el Pla de Seguretat i Emergència, que va atendre 11 casos, tot i que cap d’ells estava relacionat amb els focs d’artifici

L’espectacle de la pirotècnia valenciana Tomás va significar ahir dijous el tret de sortida del 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Segons estimacions de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, la primera nit de focs va congregar ahir a la nit a Blanes al voltant d’unes 120.000 persones, aplegades majoritàriament a les platges de la vila.


Aquesta percepció es mesura en base als tancaments de trànsit que es posen en marxa formant part del Pla de Seguretat i Emergència del concurs que coordina Protecció Civil. Els talls de circulació que controla la Policia Local s’avancen o es retarden sobre l’hora prevista –les set de la tarda- en funció del flux de vehicles que detecten els diferents efectius policials que estan situats en un total de 15 punts arreu el municipi.

Un altre varem són les platges que s’allarguen a banda i banda de la zona de llançament dels focs, que ahir ja van registrar una notable presència de públic tant a la Platja del Centre com a la Platja de S’Abanell. Les dues properes jornades del concurs que culminarà diumenge seran precisament les que s’espera que apleguin un gran nombre d’espectadors a Blanes, ja que coincidiran amb divendres i dissabte.


Actuació impactant de la Pirotècnia Tomàs

L’espectacle que va oferir l’empresa valenciana per inaugurar el concurs de focs va allargar-se 21 minuts, i en general va agradar força al públic, tenint en compte els continuats aplaudiments que van haver-hi. Avui divendres participa la pirotècnia que va guanyar el certamen l’any passat, la granadina Ma Angústias Pérez, que va sorprendre tothom en la passada edició, ja que participava per primera vegada.


Demà dissabte, quan la Festa Major de Blanes arriba al seu punt àlgid amb la celebració de la festa de Santa Anna, patrona del municipi, l’encarregada de disparar serà la Pirotècnia Zaragozana. Diumenge tancarà el concurs d’aquest 2014 la única empresa estrangera que participa enguany, la Pirotècnia Privatex, d’Eslovàquia.

Cap atenció destacada al dispositiu sanitari del Pla de Seguretat i Emergència

Durant la primera nit en què es va activar el pla, no es va haver d’atendre cap cas per incidents relacionats amb els focs. Per contra, la concentració d’efectius sanitaris que s’activen al Pla de Seguretat i Emergència del concurs de Blanes, sumada precisament a la major afluència de visitants que atrauen els espectacles pirotècnics, va suposar poder donar atenció immediata a 11 casos de persones afectades per altres dolències, 5 de les quals van ser traslladades a l’Hospital Comarcal de Blanes per continuar rebent atenció mèdica.

Dels cinc casos que van ser evacuats al centre mèdic, un dels més crítics va ser l’edema de glotis que va patir una dona que va ingerir uns festucs sense saber que n’és al·lèrgica. L’ample dispositiu sanitari que es desplega a Blanes a través del Pla de Seguretat i Emergència va propiciar que es pogués atendre la dona amb la celeritat necessària per poder atendre-la amb les màximes garanties.

Els altres trasllats a l’Hospital Comarcal van ser a causa d’una intoxicació alcohòlica així com tres casos de traumatologia. En general, les atencions que es van haver de fer estaven relacionades amb casos lleus: pujades de tensió i de sucre, desmais, cops i caigudes. Precisament aquest és un dels aspectes que guareix el pla: poder donar resposta als casos mèdics que es puguin donar a causa d’una major concentració de gent del què és habitual.

Data de realització: 07/25/2014 | Data de la darrera actualització: 07/25/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300