Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Salseta del Poble Sec i Celebració Sant Jaume a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/26/2014 04:43:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Salseta del Poble Sec i Celebració Sant Jaume a Blanes

La Festa Major de Blanes va incloure la celebració del patró de l’Hospital-Asil Sant Jaume, així com un ball de revetlla amb La Salseta del Poble Sec, entre d’altres actes

Ahir divendres, després del espectacle pirotècnic del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, per celebrar la nit de la revetlla de Santa Anna, un dels actes més destacats que va incloure el programa de Festa Major va ser el concert que es va allotjar a l’Escenari Festa Major, a càrrec del veterà grup La Salseta del Poble Sec.


Fotografia: Quim Llorens
De fet, es pot dir que aquesta formació ja ha esdevingut un clàssic al llarg de diverses edicions del cicle festiu blanenc. Tot just fa dos anys que ja va venir a Blanes, també coincidint amb el dia abans de la celebració de la patrona.

Centenars de persones van omplir la Plaça dels Dies Feiners de gom a gom, disposats a passar una nit ballant als diferents ritmes que va anar atacant l’orquestra, amb temes i cançons per a tots els gustos. Com és el seu costum La Salseta va complaure els gustos musicals més eclèctics amb una bona selecció de música fins la matinada.

Celebració de Sant Jaume a l’Hospital-Asil

Si bé avui dissabte és el dia central de la Festa Major de Blanes que concentra la major part d’actes tradicionals, ahir el municipi també va viure un altre cicle que se celebra des de fa molts anys. Es tracta dels actes que s’allotgen a l’Hospital-Asil Sant Jaume en motiu del seu patró.


La celebració es va encetar amb una missa que es va fer a la capella d’aquesta institució. L’ofici el va encapçalar l’alcalde de Blanes, acompanyat de regidors i regidores del consistori, membres de la Fundació Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que s’encarrega de la gestió del centre sociosanitari.


Després, la festa va continuar a una sala interior de l’Hospital-Asil, ja que la pluja que va caure de manera intermitent al llarg del matí va fer aconsellable no sortir al jardí del recinte com s’acostuma a fer per Sant Jaume. La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria va oferir un breu concert amb peces clàssiques de festa, acompanyant així els balls dels cap grossos de la Colla Gegantera.

Els protagonistes de la festa van ser els residents de l’Hospital-Asil Sant jaume, als quals se’ls va oferir un refrigeri mentre gaudien de la celebració. Finalment, tot i la limitació d’espai que hi havia, per no perdre el costum, també es van ballar sardanes.

Data de realització: 07/26/2014 | Data de la darrera actualització: 07/26/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300