Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una avaria informàtica afecta el dispar de la Pirotècnia Zaragozana que participava ahir dissabte al Concurs de Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2014 12:40:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Una avaria informàtica afecta el dispar de la Pirotècnia Zaragozana que participava ahir dissabte al Concurs de Focs

L’empresa va haver de fer el dispar de manera manual i això va deslluir l’espectacle en una nit en què Blanes congregava 250.000 espectadors. La Comissió Tècnica estudiarà si s’imposen sancions

Una avaria en el sistema de comandament informàtic que va patir la Pirotècnia Zaragozana, va afectar el dispar dels efectes pirotècnics que havien de configurar el seu espectacle. L’empresa aragonesa participava la nit d’ahir dissabte al 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes del 24 al 27 de juliol.

Segons van explicar ahir a la nit responsables de la Pirotècnia Zaragozana, al fallar-los el sistema informàtic amb què es programen les seqüències de llançament dels diferents trams de l’espectacle, aquest no va poder ser tot el lluït que tenien previst que fos. Això va ser a causa que les diferents seqüències d’efectes del castell de focs es van haver d’anar llençant de manera manual.


Espectacle Pirotècnia Zaragozana - Fotografies: Quim Llorens
L’avaria no tan sols va provocar que l’espectacle fos diferent al què havia dissenyat la Pirotècnia Zaragozana, també va fer que al seu principi, durant uns minuts, el cel de Blanes es quedés mut, sense cap tipus d’efecte disparat al cel, provocant una irada protesta per part del públic congregat principalment a les platges. Si bé durant el dispar també van haver-hi aplaudiments, la impressió en conjunt del públic que està molt avesat a presenciar espectacles pirotècnics a Blanes va ser negativa.

La jornada del dissabte es quan habitualment la Festa Major de Blanes i, per afegit, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava registra un major nombre de visitants que arriben al municipi. Alguns d’ells ho fan des de molt lluny, atrets pel prestigi amb què ja compta el certamen, que aviat arribarà al mig segle de vida.


Segons fonts de la Policia Local i Protecció Civil, es calcula que aquest passat dissabte hi havia a Blanes un 250.000 espectadors. A més, aquest any la jornada va coincidir amb el dia central de la Festa Major de Blanes, ja que se celebra la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és quan els blanencs i blanenques viuen amb més intensitat el cicle festiu.


El 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava ha comptat enguany amb 104.000 € de pressupost, dels quals 76.000 € són pels espectacles que ofereixen les empreses pirotècnies, que reben 19.000 € per disparar cada nit. La resta del pressupost és per cobrir les despeses d’organització, entre elles els 6.000 € en metàl·lic per a la pirotècnia que guanyi el primer premi.

La Pirotècnia Zaragozana és una de les més veteranes que hi ha a l’estat espanyol, ja que va ser fundada l’any 1860. Els seus focs s’han pogut veure al certamen blanenc en diverses ocasions i, malgrat ha obtingut vàries vegades la segona i tercera posicions, mai no ha arribat a guanyar el primer premi.

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs estudiarà si sanciona l’empresa

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, que té cura de la tria de les empreses que hi participen, estudiarà si proposa a l’Ajuntament de Blanes que se l’hi imposi alguna sanció a la Pirotècnica Zaragozana per l’incident que va patir a l’hora de oferir el seu espectacle aquest passat dissabte. Aquesta decisió podria donar-se a conèixer dimarts vinent, quan està previst que es reuneixin la Comissió Tècnica i el Jurat Popular del certamen blanenc per emetre el veredicte de la 44a edició.

El 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava finalitzarà avui diumenge amb la seva quarta i darrera nit. En aquesta ocasió l’encarregada d’oferir el castell de focs serà la Piorotècnia Privatex-Pyro, d’Eslovàquia, que participa al certamen blanenc per primera vegada.
Data de realització: 07/27/2014 | Data de la darrera actualització: 07/27/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300