Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Torna “Docus a la Fresca”, cinema reivindicatiu i social per a les nits d’estiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/30/2014 05:02:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Torna “Docus a la Fresca”, cinema reivindicatiu i social per a les nits d’estiu

Enguany es compleix la 5a edició del cicle que es farà els 5 divendres del mes d’agost: els dies 1, 8, 15, 22 i 29, a partir de les 10 de la nit, a la Plaça Verge Maria, al centre de la vila

L’Associació Cultural La Focal de Blanes ha organitzat per aquest proper mes d’agost la cinquena edició del cicle “Docus a la Fresca”, que tindran lloc els cinc divendres del mes d’agost a la Plaça Verge Maria, al centre de la vila. En la línia del què ja han estat les quatre anteriors edicions, “Docus a la Fresca” proposa passar les nits d’estiu visionant treballs que tracten diverses temàtiques reivindicatives i de denúncia social.


Fotografies: Javier Calvete
Les projeccions es recolzen sempre amb la instal·lació d’una parada informativa d’alguna entitat relacionada amb la temàtica dels vídeos que s’ofereixen aquella determinada nit. En aquest sentit, enguany tindran paradeta Amnistia Internacional, Cooperativa Íntegra Catalana, Plataforma Nou Model Energètic, Datilwoodfilms, Xarxa de Sobirania Energètica i la Casa del Poble.


Tots els divendres del mes d’agost –és a dir, els dies 1, 8, 15, 22 i 29- des de les 5 de la tarda i fins les 10 de la nit es posarà en marxa la parada informativa, mentre que a partir de les 10 de la nit i fins a ¾ d’1 de la matinada, es faran les projeccions dels documentals, seguides per una sessió de debat.

Vídeo-Fòrum i participació de realitzadors /-es

Les sessions de vídeoforum comptaran amb la participació de representants de les entitats convidades, així com dels realitzadors i realitzadores dels diferents treballs que es projectaran. L’organització ha confirmat que hi haurà la presència entre d’altres d’Alba del Campo, directora d’“Olygopoly 2: El imperio eléctrico contra todos”, que es projectarà el 22 d’agost; i Mohamed Moulud Yeslem, realitzador de “Las flores del muro”, que es podrà veure el dia 15.

Especialment remarcable serà la participació que hi haurà de Jaume Pujadas i Cristina Fernández, corealitzadors del documental “Davant del Mar”, que es projectarà el 29 d’agost per tancar el cicle de “Docus a la Fresca”. Es tracta d’un treball que fa una revisió històrica sobre el destacat paper que va significar per a la vila de Blanes la Casa del Poble, no tan sols des del punt de vista polític, sinó sobretot des de l’àmbit social i cultural.


Els eixos de continguts de la programació de “Docus a la Fresca” d’aquest 2014 seran la repressió de l’homosexualitat i del col·lectiu LGTB a l’Àfrica amb “Call Me Kuchu”; “Stop, rodando el cambio” tracta sobre el consum responsable com alternativa al model actual de consumisme; “Las flores del muro” ens introdueix en els conflictes bèl·lics i els danys col·laterals a la població civil; i el reportatge d’investigació “Olygopoly 2: El imperio eléctrico contra todos” critica el model energètic actual així com els costos que signifiquen pels ciutadans i ciutadanes.

Docus a la Fresca” està organitzat per l’Associació Cultural La Focal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, i el suport tècnic i de continguts de DOCUmedia, Keteveoproduccions i Rodezart.com Gallery. També es compta amb la col·laboració de diversos promotors com ara l’Ajuntament de Gavà i La Semilla Productora.
Data de realització: 07/30/2014 | Data de la darrera actualització: 07/30/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300