Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un miler de visitants de mitjana passen cada dissabte pel nou mercat de La Plantera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/02/2014 12:28:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un miler de visitants de mitjana passen cada dissabte pel nou mercat de La Plantera

Avui es compleix el primer mes d’ençà que es va posar en marxa l’experiència, amb l’objectiu de contribuir a transformar el veïnat en un nou eix comercial

El nou mercat ambulant de Blanes que s’instal·la tots els dissabtes al matí al barri de La Plantera es va posar en marxa el passat 5 de juliol i, des de llavors, ha esdevingut en un nou atractiu comercial. El gran nombre de persones que el primer dia s’hi van acostar per passejar-s’hi, guaitar i comprar algun dels productes que s’hi ofereixen, ha estat constant i en augment des de llavors.


Així ho certifiquen els comerciants i hostalers de la zona, que han fet un front comú amb l’Ajuntament de Blanes i la junta de l’Associació de Veïns de La Plantera, per treballar de manera unitària amb l’objectiu de dinamitzar econòmica i socialment aquest barri. Segons la presidenta de l’AVV de La Plantera, Antònia Coll, que també regenta una botiga, els comerços estan notant que hi ha més moviment i, segons han pogut apreciar, cada dissabte visiten el mercat una mitjana que volta el miler de visitants.

La percepció que tenen els paradistes també és en general positiva, si bé depèn del tipus de producte que venen. El mercat compta amb 30 parades que s’instal·len sobre el passeig central de l’Avinguda Catalunya, una rambla flanquejada per arbres que constitueix el lloc més cèntric i atractiu de La Plantera. S’hi ofereixen articles de roba, calçats, drogueria/perfumeria, bijuteria i productes audiovisuals.

Coincidint amb aquest primer mes d’ençà que es va posar en marxa el mercat, avui al matí comerciants i responsables d’establiments de La Plantera s’han trobat amb l’alcalde, Josep Marigó. Després de fer una volta pel mercat, han valorat in situ com està resultant l’experiència, desitjant que l’èxit que està tenint inicialment, continuï durant els propers mesos i s’allargui de cara a l’hivern.


L’alcalde ha coincidint amb els comerciants en fer un balanç positiu d’aquestes primeres setmanes del mercat de La Plantera: “Ens interessa potenciar els eixos comercials de proximitat, fer més habitables els barris, ja que això també contribueix a preservar la seva cohesió social. D’aquesta manera, aconseguim combinar l’activitat econòmica amb l’ús residencial de les persones”.

Noves accions de promoció de l’eix comercial

A banda del mercat setmanal, una altra mesura conjunta que es posarà en marxa durant els propers dies per promoure l’eix comercial serà la instal·lació d’un tòtem on hi figuraran rètols amb els noms de 20 establiments de la zona. A causa de l’èxit que ha tingut la iniciativa, està previst que aviat se n’instal·li un segon amb més noms de comerços i establiments d’hostaleria de La Plantera.

El tòtem estarà encapçalat sota el títol Eix Comercial La Plantera, i ha suposat un cost de 1.500 € per l’Ajuntament de Blanes. Per la seva banda, cada comerç que ha volgut incloure un rètol amb el nom del seu establiment ha pagat 65 €. Per dur a terme aquesta acció, l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Veïns han signat un conveni de col·laboració que també inclou l’esmentada possibilitat d’instal·lar un segon tòtem.

Per la seva banda, els mateixos comerciants del mercat ambulant també s’han encarregat aquests dies d’editar un tríptic que recull el tipus de productes que es venen a les parades. El tríptic l’han repartit principalment als hotels, càmpings i apartaments de la zona turística, que està a tocar de La Plantera.

Pancarta per anunciar el mercat

Val a dir que ara fa un mes, coincidint amb la posada en marxa del mercat, diversos comerciants i responsables d’establiments del barri ja van contribuir a finançar una pancarta que promociona el mercat. La pancarta està penjada en l’encapçalament que dóna a la girola de la cruïlla amb el carrer La Plantera.

Es tracta dels següents comerços i establiments: Llibreria La Plantera, Pastisseria Marina, Farmàcia Morell, Motos Vial, Ferreteria CIFEC, Xurreria La Plantera, Peixos Leon, Sabateria Still, Viatges Eurotours, Cafeteria Duende, Fruites Gasol, Carnisseria El Manchego, Supermercat Rosua, Supermercat Dia, Ana Modista, Ana Estètica, Bar Camioneros, Bar Avenida, Xarcuteria J.Fernández, Supermercat Franco, Fersay Recanvis i Construccions Pamat.
Data de realització: 08/02/2014 | Data de la darrera actualització: 08/02/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300