Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els efectius d’emergència salven la vida a un home que s’estava ofegant a la platja de S’Abanell


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/06/2014 03:38:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els efectius d’emergència salven la vida a un home que s’estava ofegant a la platja de S’Abanell

L’home, de 76 anys i veí de Sabadell, ha estat traslladat en un helicòpter medicalitzat a l’Hospital Josep Trueta, on ha ingressat a la Unitat de Cures Intensives

La ràpida i coordinada actuació dels cossos d’emergència i seguretat de Blanes ha permès poder-li salvar la vida a un home que s’estava ofegant a Blanes avui al migdia. Es tracta de Gabriel G.S., de 76 anys i veí de Sabadell, que està passant uns dies de vacances a un hotel que està just davant de la platja on estava acompanyat de la seva família, entre ells el seu fill.


Els fets s’han desencadenat a les 12’08 h, quan una socorrista que estava a la torre de vigilància de la Platja de S’Abanell ha vist que un home s’estava ofegant a l’aigua, a uns 100 m de distància respecte el lloc d’observació. Immediatament, la socorrista ha donat avís al Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme (SVSS) de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes al qual pertany mentre corria fins el lloc dels fets.

La vigilant s’ha llençat a l’aigua, ajudant al fill de la víctima i a un bomber fora de servei que ja estaven portant l’home inconscient fins a la platja. Quan la socorrista ha confirmat que la persona que s’estava ofegant necessitava atenció mèdica, s’ha activat el Protocol d’Emergències.

Evacuació de la víctima a l’Hospital Josep Trueta de Girona

Immediatament, s’han iniciat les tasques de reanimació càrdio-pulmonar (RCP) en les quals han estat tornant-se 3 socorristes, els 2 efectius de Protecció Civil, el bomber fora de servei i el fill de la víctima, que és Policia Local a Sabadell. També s’han afegit a les maniobres de RCP els efectius sanitaris de les dues ambulàncies del SEM, una de suport vital avançat i una altra de suport vital bàsic. Durant els primers minuts, els efectius del SVSS de Blanes han intervingut amb un dels desfibril·ladors, al qual se n’ha afegit posteriorment un altre aportat pels sanitaris del SEM.


Paral·lelament, s’han incorporat al dispositiu diversos efectius de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra. La seva principal tasca ha estat facilitar la feina dels socorristes i sanitaris, acordonant la zona i deixant-los espai perquè poguessin treballar amb millor efectivitat. Posteriorment, també s’han encarregat d’acotar i senyalitzar la zona on s’havia de fer l’evacuació final.


Un cop els efectius sanitaris han pogut estabilitzar la víctima, se l’ha traslladat en ambulància fins al camp de futbol de gespa artificial d’Els Pins, on ja havia aterrat un helicòpter medicalitzat del SEM. El transport aeri l’ha evacuat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha ingressat a la Unitat de Cures Intensives. L’evauació final s’ha produït quan eren les 13’04 h.
Data de realització: 08/06/2014 | Data de la darrera actualització: 08/07/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300