Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AECC recull 7.600 € a la col·lecta contra el càncer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/11/2014 01:30:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’AECC recull 7.600 € a la col·lecta contra el càncer

S’han pogut recaptar gràcies a la feina desinteressada de 80 voluntàries i voluntaris distribuïts arreu de Blanes amb les populars guardioles

Cada mes d’agost l’AECC-Catalunya Contra el Càncer organitza la col·lecta anual que, en el cas de Blanes, se celebra durant dos dies. Aquest 2014 s’ha fet coincidint amb el passat cap de setmana, durant el qual diverses voluntàries i voluntaris han contribuït a poder reunir fons econòmics per a l’entitat. A canvi de fer un donatiu, els ciutadans i ciutadanes que accedien a col·laborar rebien el popular gomet que li enganxaven a la samarreta, les cintes per lluir al cotxe o a la bicicleta, o bé els globus amb què s’obsequiava a la canalla.


Organitzada per la Junta Local de Blanes de l’AECC, la tradicional col·lecta estiuenca ha estat enguany de 7.613’38 €, uns 500 € menys que l’any passat. Per poder assolir aquesta quantitat, ha estat necessària la col·laboració de 80 voluntàries i voluntaris que, al llarg del cap de setmana, han dedicat el seu temps lliure a fer la postulació per a l’entitat.

Des de l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes s’ha agraït en especial la feina desinteressada de tots aquests homes i dones, nois i noies que ha fet possible una vegada que s’hagi pogut fer la col·lecta. I és que sense la col·laboració dels voluntaris i voluntàries que es van estar passejant amb les conegudes guardioles, o bé van estar al capdavant de les taules que hi havia distribuïdes arreu del municipi, no hagués estat possible aconseguir-ho.


En total, durant el passat cap de setmana hi ha hagut 10 taules que van instal·lar-se dissabte al matí així com el diumenge durant tota la jornada. Les taules estaven situades principalment a Blanes Centre, però també n’hi va haver a Els Pins, La Plantera i Els Pavos. La jornada més completa va ser la del passat diumenge, en què les taules van plegar a les 10 de la nit. Pel que fa als llocs on s’ha registrat una millor recaptació, destaca la que va estar situada dissabte al matí a la Plaça d’Espanya, així com la del mercat ambulant de La Plantera, que també es va instal·lar dissabte al matí.

Alt i Clar contra el Càncer

Aquest 2014 el lema de la col·lecta anual de l’AECC ha estat Alt i Clar Contra el Càncer. Formada per voluntaris, professionals i socis, suma sinergies amb el sector públic i privat per lluitar contra la malaltia. Ho fa a través de campanyes d’informació i conscienciació; programes d’hàbits de vida saludables; conferències orientades a promoure la salut; així com solidaritat en l’empresa.


També es dóna suport i acompanyament tant als malalts com a les seves famílies amb atenció psicològica i social, serveis de fisioteràpia i logopèdia i el programa de deshabituació tabàquica. Igualment, es promou i finança la recerca oncològica servint de pont entre la societat i la recerca científica.


Actualment, segons les dades que ha donat a conèixer l’AECC, es tracta de l’entitat privada que més fons destina a la investigació oncològica, amb 10.045.225 € compromesos a Catalunya durant els anys 2010-2013. El suport econòmic es tradueix en ajuda directa als malalts oncològics i les seves famílies. Així, durant l’any 2013 s’han realitzat 2.332 sessions (per a pacients i familiars en psicologia, fisioteràpia i logopèdia) i 6.849 visites realitzades pels 183 voluntaris de missió. A banda d’això, es compta amb més de 900 voluntaris i voluntàries de suport i col·laboradors a través dels quals s’arriba a més de 420.000 persones. Més informació: www.girona.aecc.es

Data de realització: 08/11/2014 | Data de la darrera actualització: 08/11/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300