Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornades extraordinàries de Donació de Sang a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/12/2014 02:53:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo donants de sangJornades extraordinàries de Donació de Sang a Blanes

Els dies 15, 19 i 20 d’agost es traslladarà a Blanes la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits, que estarà situada al Passeig de Mar

Amb el lema Aquest estiu, t’acompanyem a la platja, el Banc de Sang i Teixits ha posat en marxa una campanya per animar a la ciutadania perquè, durant les vacances, també vagi a donar sang. Durant els mesos de juliol i agost s’han organitzat jornades extraordinàries en 57 municipis del litoral català, on s’hi instal·laran punts especials de donació de sang.

La campanya, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, es farà en aquest municipi de la Costa Brava els dies 15, 19 i 20 d’agost, a través de la unitat mòbil del BST que es traslladarà al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample.

El divendres 15 d’agost l’horari per fer donacions serà des de les 10 del matí fins a les 14 del migdia, mentre que el dimecres 19 i el dijous 20 d’agost tindrà lloc des de les 17’30 fins a les 21’30 h al mateix cèntric passeig marítim.


Una necessitat que no s’atura a l’estiu

La donació de sang sol baixar un 30% durant l’estiu, però en canvi es mantenen les necessitats als hospitals, especialment de plaquetes i de glòbuls vermells del grup 0 negatiu. Segons la darrera enquesta que va fer el BST entre els donants habituals, la falta de temps és una de les causes per la qual la ciutadania no dóna sang, amb un 30% dels enquestats. Per això, les vacances poden ser un bon moment per fer aquest gest altruista, que no comporta ocupar més de 30 minuts.

Els globus vermells caduquen als 42 dies i les plaquetes en només 5 dies, per la qual cosa cal fer donacions de manera periòdica per garantir que tots els malalts ingressats als hospitals i centres sanitaris tenen la sang necessària per als seus tractaments i operacions, també a l’estiu. Cada dia calen una mitjana de 1.000 donacions per fer front a aquestes necessitats, de les quals un 41% es destina a víctimes d’accidents i/o operacions quirúrgiques.

D’altra banda, també hi ha malalts que necessiten sang regularment, com els pacients de càncer, que reben plaquetes i glòbuls vermells. De fet, més del 50% de les plaquetes les reben aquests malalts. D’altra banda, cada dia hi ha una cinquantena de nens i nenes que necessiten sang per recuperar-se d’alguna malaltia. Igualment, requereixen transfusions les persones que tenen alternacions cròniques en la sang, com els afectats de talassèmia, que se n’han de fer cada tres setmanes.

#alEstiuSalvaVides

La campanya d’estiu del Banc de Sang també s’ha estès a les xarxes socials, on s’anima a que tothom comparteixi la necessitat de donar sang a través de l’etiqueta #alEstiuSalvaVides. A facebook.com/donasang i a twitter.com/donarsang es poden veure i compartir els missatges per poder animar amics i seguidors a donar sang aquests dies. Actualment, ja hi ha més de 12.000 seguidors de Facebook i més de 6.000 a Twitter que ho estan fent possible.


Per últim, amb l’objectiu d’agrair el gest altruista que fan els donants de sang, el Banc de Sang obsequia tots els homes i dones que van a donar sang regalant-los unes pales per jugar a la platja. L’obsequi forma part de la campanya Aquest estiu, t’acompanyem a la platja.

Data de realització: 08/12/2014 | Data de la darrera actualització: 08/16/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300