Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un concert jove, havaneres i actes tradicionals i populars, el més destacat de la Festa Major Petita


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/18/2014 11:33:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COPATRONS 2014Un concert jove, havaneres i actes tradicionals i populars, el més destacat de la Festa Major Petita

El programa també inclou la re-edició de l’Aplec de l’Amor suspès per la pluja, que es farà el 24 d’agost a Cala Bona, i inclourà el sopar popular i el l’espectacle “Junts” del grup “DeuDeVeu”

Aquest 2014 serà el tercer any consecutiu en què la Festa dels Copatrons de Blanes, Sant Bonós i Sant Maximià, torna a estar organitzada pel Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament i Acció Cultural Es Viver, que uneixen esforços perquè el programa de la Festa Major Petita sigui encara més complet. D’altra banda, també es compta amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, la Colla Gegantera, els Manaies de Blanes, l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i el grup Nabac.

El pressupost per a l’organització és de més de 12.000 €, un 20% més que al 2013. Si bé la Festa dels Copatrons acostuma a tenir un caire més popular, amb un major nombre d’activitats d’arrels tradicionals, s’han incorporat novetats i s’han tornat a programar actes que l’any passat van ser molt ben rebuts pel públic.

Concert Jove, Havaneres, Sardanes i Animació Infantil

Després que el primer dels actes inclosos al cicle festiu va tenir lloc diumenge passat amb la 72a Travessia Popular al Port, a partir del dijous 21 serà quan arribarà el gruix central de la Festa Major Petita, fins a culminar el diumenge 24. Durant tots aquests dies s’han programat activitats per complaure el major ventall de gustos i edats.


Una de les principals novetats és el Concert Jove que es farà divendres a la nit a la Plaça dels Dies Feiners. Primer actuarà el grup local Loco Live, que deu el seu nom al segon àlbum en directe de The Ramones, ja que el seu repertori són versions d’aquest mític grup. Darrera d’ells actuaran La Terrasseta de Preixens, una formació de rumba patxanguera composada per set o vuit músics que ho amaneixen tot amb bon humor perquè el públic assistent passi una estona entretinguda afegida a la ballaruca.


Fotografies: Quim Llorens
Per segon any consecutiu, també hi haurà havaneres coincidint amb el primer dia d’inici de la Festa dels Copatrons, el dijous 21. Es faran arran de mar, al Banc dels Músics del passeig, a càrrec del grup Els Pescadors de l’Escala i acompanyades de rom cremat. Igualment, també s’ha programat per segon any consecutiu un espectacle d’animació infantil. Enguany es farà dissabte a la tarda a càrrec del grup Els Xancleta, i s’allotjarà a l’indret on durant la Festa Major hi havia l’Escenari Infantil, al Passeig de Mar, darrere el monument a Joaquim Ruyra, conegut com el frare.

Una altra activitat destacada que hi haurà durant la Festa Major Petita seran les audicions de sardanes. N’hi haurà dues al vespre; dijous amb la prestigiosa Cobla Ciutat de Girona que tocarà al Passeig de Mar, a l’escenari del costat del monument a J.Ruyra; i diumenge amb la Cobla Palafolls al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

Actes Populars i d’arrel més tradicional

Durant quatre dies tant blanencs com visitants podran gaudir d’activitats molt arrelades a la vila, que entronquen amb la seva història i el seu caire més tradicional i popular. Així, dijous al vespre hi haurà l’anunciació de l’inici de festa amb un pregó itinerant al centre de la vila, i l’endemà divendres a la nit la popular cercavila Places i Carrers que també segueix un recorregut arreu del nucli històric.

Dissabte a la tarda es farà la Cursa Córrer el Cos, que començarà amb les inscripcions dels participants. Posteriorment, es farà una cercavila que sortirà des del Passeig de Mar, davant el monument a Joaquim Ruyra, seguida per les sortides dels dos gruixos de corredors (infantil i adults). Finalment, es farà el lliurament de premis als diferents classificats que tindrà lloc al punt d’arribada, a la Plaça de l’Església.


L’endemà diumenge l’activitat es reprendrà amb un dels actes més tradicionals i arrelats a la història marinera de la vila: la tirada de l’art a les 8 del matí. Després hi haurà una nova cercavila i el bateig del nou gegantó de la Colla Gegantera inspirat en els Manaies de Blanes, seguit per un Ball de Plaça, una vermutada al migdia i un dinar popular davant del Casal La Cooperativa.

Re-edició de l’Aplec de l’Amor amb “DeuDeVeu” i actuacions veteranes

Enguany la Festa dels Copatrons de Blanes culminarà amb dues activitats extraordinàries. Després que el passat 28 de juliol es va haver de suspendre l’Aplec de l’Amor a causa del mal temps, el proper diumenge dia 24 tindran lloc els seus dos actes centrals al seu emplaçament original: Cala Bona.

A les nou de la nit hi haurà el sopar popular, i una hora més tard el concert amb l’espectacle Junts que oferirà el grup DeuDeVeu, guanyadors del concurs Oh Happy Day de TV3. Val a dir que mentre que el preu del sopar popular és de 5€ si es compra anticipadament i de 6€ el mateix dia, el concert és gratuït.


Un altre punt d’interès que tindrà el cicle festiu el vespre del dissabte, com a complement més assossegat de la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, seran les dues actuacions que s’allotjaran a la Plaça dels Dies Feiners. Primer hi haurà Balls Country i de Saló a càrrec del Casal Benet Ribas de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes. Després hi haurà una sessió de Playback amb el grup Nabac.

Festa de Sant Bonós i Sant Maximià

El tret de sortida del gruix de la Festa Major Petita es farà el dijous 21, coincidint amb la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, copatrons de la vila. La jornada s’encetarà a les 9 del matí amb una xocolatada popular que es farà precisament sota l’arc dels copatrons, al Carrer Ample, on hi ha una fornícula amb la imatge dels dos sants.

A 2/4 de 12 hi haurà la Ofrena Floral que encapçalaran l’alcalde i regidors del consistori sota aquest mateix arc, seguida a les 12 del migdia per l’ofici solemne que es farà a l’Església Santa Maria.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/18/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300