Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull dissabte la 32a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, l’acte esportiu més participatiu de la vila


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/19/2014 12:07:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CAMINADA NIT SANT BONOS 2014Blanes acull dissabte la 32a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, l’acte esportiu més participatiu de la vila

L’any passat es va arribar als 5.000 inscrits, amb gent de totes les edats: famílies senceres, colles d’amics, un gegantó de la Colla Gegantera i fins i tot participen amb l’animal de companyia

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport del Grup Fondistes Blanes, organitza el proper dissabte 23 d’agost la 32a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que començarà a les 22’30h. A cavall entre l’esport, el foment de la salut i l’oci, es tracta de l’activitat d’aquestes característiques que atrau un major nombre de participants a la vila.

En l’edició del 2013 es va arribar a la fita dels 5.000 inscrits, una xifra que al 2012 ja es va estar ben punt d’assolir. Per això, tant l’any passat com aquest 2014 s’ha advertit des de l’organització que es tancaran les inscripcions quan s’arribi a les 5.000 persones. Això és perquè logísticament no seria possible que la marxa nocturna es pogués fer si se supera aquesta topall.


Fotografies: Quim Llorens
L’activitat consisteix en fer una caminada popular nocturna arreu de Blanes amb un recorregut aproximat d’uns 8 km. Està oberta a gent de totes les edats i no té caràcter competitiu, tot i que sempre hi ha corredors experimentats que aprofiten l’esdeveniment per posar-se a prova i entrenar. És el cas de l’atleta olímpic José Luis Blanco, que en les dues darreres edicions ha estat el primer en completar el recorregut en poc més de 25 minuts.


La popularitat que ha assolit la caminada provoca que es pugui veure participant gent de totes les edats i preparació física. Així, a banda d’esportistes avesats a la duresa que significa fer grans trajectes en poc temps, també hi ha qui fa la marxa nocturna en família –incloent molts cops el cotxet del més petit-, amb la colla d’amics i amigues, per celebrar un comiat de solter, amb l’animal de companyia o fins i tot un dels gegantons de la Colla Gegantera de Blanes, que ja fa molts anys que hi participa.

Inscripcions divendres i dissabte durant tot el dia

Aquesta serà la vuitena edició en què els participants poden aprofitar el moment de formalitzar la seva inscripció per fer donacions voluntàries mínimes de mig euro per entitats sense afany de lucre. Enguany serà el Grup Fondistes Blanes qui rebrà la suma d’aquestes aportacions, en agraïment al suport que dóna en l’organització d’esdeveniments, tant per a l’Ajuntament com per a entitats socials del municipi.


El preu d’inscripció és de 3’50 €, dels quals 0’50 € són per a l’entitat de Blanes, i 3 € per cobrir les despeses d’organització. En cas que no es desitgi fer la donació, són 3 €, i hi haurà dos dies i dos indrets per formalitzar la inscripció:

Divendres 22 d’agost :
    - Ciutat Esportiva Blanes – Mas Cuní, 43 : de 10 a 21 h
    - Ajuntament de Blanes – Passeig de Dintre, 29 – baixos: de 16 a 20 h

Dissabte 23 d’agost :
    - Ajuntament de Blanes – Passeig de Dintre, 29 – baixos: de 10 a 22 h (les inscripcions es tancaran quan s’hagin assolit els 5.000 participants)

La sortida de la caminada es farà a les 22’30 h des del Passeig de Mar i finalitzarà al punt d’inici. A la 1 de la matinada es tancarà el control d’arribada, i al llarg del recorregut hi haurà controls, així com serveis d’avituallament i de Creu Roja.

Un Photocall per tenir un record de la caminada

A la línia d’arribada els participants podran reposar forces a base de xíndria fresca i aigua que els aniran servint diversos voluntaris i voluntàries. També hi haurà un punt d’atenció per si algun participant ha patit algun incident durant la marxa nocturna i vol posar-hi remei o consultar-ho amb els tècnics sanitaris.


Després d’haver recollit l’aigua i la xíndria que només es lliurarà a tots els participants que portin dorsal, es trobaran amb la principal novetat que inclou enguany la caminada. A la zona de lliure circulació que hi haurà delimitada després de l’avituallament final s’instal·laràun photocall on els participants podran posar i fer-se fotografies en grup o individualment per tenir un record de la caminada.

Talls de circulació esglaonats durant la caminada

Per garantir que l’esdeveniment pugui transcórrer de la millor manera i evitar en la mesura del possible que la circulació per Blanes quedi col·lapsada, la Policia Local posarà en marxa diverses mesures. A partir de les 22’15 h de la nit i fins la finalització de la caminada –cap a la 1’30 h matinada- s’aniran fent talls de circulació esglaonats.


Aquestes mesures afectaran els següents carrers del recorregut: Pg. Cortils i Vieta, Plaça Catalunya, Pg. de la Marina, Plaça dels Països Catalans, Pg. de Catalunya, Av. de Catalunya, C. Pau Neruda, Av. Extremadura, Av. d’Europa, C. Sant Pere de Roda, C. Sant Pere Màrtir, C. Carrerany, C. de l’Antiga, C. Raval, C. Filadors, C. Santa Bàrbara, Pg. de Santa Bàrbara, C. de la Cala, Pg. de Carles Faust, C. Esperança, C. Roig i Raventós, Pg. Pau Casals i Pg. de la Mestrança.

Col·laboracions d’empreses, institucions i particulars

Les empreses i particulars que han col·laborat enguany en l’organització de la caminada han estat: Montal, Hotel Beverly, Càmping Bellaterra, Càmping La Masia, Càmping Solmar, Fruites Muñoz, Rafael Guzman, Restaurant Buggy, Cafè Terrassans, Primer Casino de Blanes, Estudi Gràfic Tangram i Peixos Ros.

D’altra banda, juntament amb el personal de l’Àrea d’Esports, també donen suport i col·laboren en diversos aspectes logístics de l’organització de la prova Dipsalut, l’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona; Policia Local i Protecció Civil; la Corporació de Salut del Maresme i la Selva; i els Serveis Municipals de les brigades.



Data de realització: 08/19/2014 | Data de la darrera actualització: 08/19/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300