Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’estudiant de Blanes Martí Esquirol, guardonat a la XXII edició dels Premis Auriga


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/19/2014 10:40:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’estudiant de Blanes Martí Esquirol, guardonat a la XXII edició dels Premis Auriga

Ha guanyat el Premi Núria Tudela i Penya per a estudiants amb el treball “La batalla de Lleida”, que també li va significar el juny passat guanyar un premi atorgat per la Universitat de Vic

Martí Esquirol Domènech, que estudia segon de Batxillerat Humanístic a l’Institut Serrallarga de Blanes, ha guanyat el Premi Núria Tudela i Penya per a estudiants en la XXII edició dels Premis Auriga, adreçats a tots els territoris de llengua catalana. Els cinc guardons que han estat concedits enguany els atorga la revista homònima, l’única publicació en català dedicada a la divulgació de la tradició clàssica a Catalunya.

L’estudiant blanenc ha estat premiat pel treball La batalla de Lleida, que ha realitzat amb el suport de la seva tutora, la professora Montserrat Nogueras. Els altres guardonats aquest 2014 han distingit dues mostres que han estat visitades per més de 100.000 persones. Es tracta del Premi Musa concedit a la millor exposició de món antic atorgat ex aequo a les mostres Sexe en època romana i Déus i mites de l’antiguitat: l’evidència de la moneda d’Hispània, promogudes pel Museu de Badalona i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, respectivament.


Fotografia: Revista Auriga
El Premi Didascàlia a experiències docents també ha estat concedit ex aequo al projecte educatiu Centcelles, el nostre objectiu i a l’experiència Viquiclàssics. El primer està impulsat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i l’Ajuntament de Constantí, i el segon és una col·laboració entre el Grau d’Estudis Clàssics de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Amical Wikimedia.

El treball de Martí Esquirol ja va ser guardonat per la Universitat de Vic

Val a dir que aquest mateix treball de Martí Esquirol ja li significar el passat mes de juny poder guanyar el Primer Premi del Concurs de Treballs de Recerca del Batxillerat que atorga la Universitat de Vic, en la categoria d’estudis dins l’àmbit de Ciències Socials i Humanitats. El treball de l’estudiant blanenc tracta sobre la batalla que va tenir lloc al voltant de l’antiga Ilerda (actualment Lleida) l’any 49 abans de Crist, on es van enfrontar les tropes dirigides per Juli Cèsar contra les dels partidaris de Pompeu.


Fotografia: Universitat de Vic
Per poder reconstruir els detalls d’aquest enfrontament bèl·lic, Martí Esquirol Domènech no tan sols va analitzar el testimoni del mateix Juli César (a través de Comentarii de bello civili) i la versió poètica que en féu Lucà uns anys més tard. També es va traslladar a terres lleidatanes per poder fer un estudi sobre el terreny i situar els diversos escenaris que va tenir la batalla. El jurat dels premis de treballs de recerca van valorar que està molt ben documentat, i a més a més evidencia tant el coneixement que té el seu autor sobre el tema de què tracta, així com –sobretot- el seu rigor metodològic i el seu entusiasme.
Data de realització: 08/19/2014 | Data de la darrera actualització: 08/19/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300