Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tractament sanitari a l’arbrat viari de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/26/2014 12:47:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Arbre_3aTractament sanitari a l’arbrat viari de Blanes

Durant aquests mesos s’està fent amb un sistema que no perjudica el medi ambient per eliminar la major presència de pugons que s’ha detectat en els arbres d’alguns carrers

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Medi Ambient, està aplicant durant aquests mesos un tractament fitosanitari als arbres d’alguns carrers del municipi. S’està fent mitjançant la tècnica de l’endoteràpia, que es basa en injectar el producte directament al sistema vascular de la planta. D’aquesta manera, el tractament arriba al flux de saba de l’arbre, que el transportarà per tot l’arbre.

Un altre avantatge que té aquest tipus de tractament, a banda de la seva eficàcia, és que no té el risc mediambiental que en canvi sí comporten altres tipus d’actuacions més tradicionals, que poden fer-se perquè es tracta de zones a l’aire lliure, lluny del nucli urbà. D’altra banda, l’endoteràpia garanteix l’absència d’impacte ambiental ja que té una eficàcia prolongada d’un any, no emet productes químics a l’atmosfera i tampoc no contamina ni l’aigua ni el sòl. Actua només contra els insectes que s’alimenten de les plantes i respecta la resta d’animals.


Els elevats índexs d’humitat que s’han registrat aquest estiu han provocat un augment del tipus de pugó que s’alimenta dels arbres plataners. Abans de l’estiu ja es va aplicar aquest tractament als arbres de l’Avinguda de Catalunya, a La Plantera, i a mitjans d’aquest mes d’agost també es va fer amb la vegetació urbana de la Plaça Onze de Setembre, a Mas Enlaire. El pugó és un insecte molt petit que xucla la saba de les plantes. De manera habitual, l’Ajuntament de Blanes actua allí on es detecta una major incidència d’aquest animaló.

El tractament no farà necessari traslladar el Mercat de Fruites i Verdures

El darrer tractament que està previst aplicar tindrà lloc aquesta setmana, el dimecres 27 d’agost, als arbres del Passeig de Dintre. L’operació començarà a partir de les 6 del matí, amb una previsió que els treballs estiguin enllestits cap a les 10 del matí. Per les característiques d’aquest tractament, que injecta el producte punxant directament al tronc dels arbres, el Mercat de Fruites i Verdures que es fa habitualment els dies laborables en aquest indret funcionarà amb tota normalitat i no caldrà que es traslladi al Passeig de Mar.


Amb l’objectiu que els responsables de les parades del Mercat de Fruites i Verdures estiguessin assabentats de l’aplicació del tractament, se’ls ha fet arribar una circular informativa on se’ls han exposat tots els detalls. Igualment, també s'han instal·lat diversos rètols advertint de l'actuació. En aquest sentit, també cal remarcar que el tractament als arbres no perjudica en absolut les garanties sanitàries de les fruites i verdures de venda en aquest mercat.





Data de realització: 08/26/2014 | Data de la darrera actualització: 08/26/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300