Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es tenyirà de vermell el dissabte per festejar la 16a Trobada Gegantera d’aniversari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2014 12:08:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLABlanes es tenyirà de vermell el dissabte per festejar la 16a Trobada Gegantera d’aniversari

La Colla Gegantera ha preparat una trobada molt especial que inclourà la celebració del 10è aniversari del bateig del seu gegantó més carismàtic: en “Vadô Set-Trossos”

Un any més, aquest darrer dissabte d’agost –el dia 30- Blanes acollirà l’acte de cultura popular que registra la major afluència de públic a la població, la Trobada Gegantera, que enguany arribarà ja a la seva 16a edició carregada de sorpreses. I és que aquest 2014 és un any molt especial per a l’entitat que l’organitza anualment, la Colla Gegantera de Blanes, a causa de la celebració del 10è aniversari del seu gegantó més carismàtic: en Vadô Set-Trossos.


Fotografia: Colla Gegantera de Blanes
Aquest mariner manotes que dispara aigua i que justament per aquest motiu és el més festejat per la canalla a les cercaviles i trobades de colles, està inspirat en el personatge que porta el mateix nom a l’obra El Rem de Trenta-Quatre, de l’escriptor Joaquim Ruyra. Va ser construït per l’artesà Toni Mujal i batejat coincidint amb la cloenda de l’any dedicat a l’escriptor (l’Any Ruyra) el 25 d’abril de 2004.

Celebració d’aniversari amb un gegantí pastís inclòs

Per tal de celebrar aquests 10 anys de Vadô Set-Trossos, la Colla Gegantera ha preparat un acte final ben farcit de sorpreses. Així ho avança la Cap de Colla, Laia Planas: “Decorarem l’escenari tal i com en Vadô es mereix, d’aniversari, i amb un pastís gegant. A més, durant el seu ball submergirem el públic assistent dins d’un gran mar aeri que recobrirà per uns moments el Passeig de Mar. Creiem que serà una gran festa i una gran sorpresa per a petits i grans”,

Tot i que, com en tota bona festa d’aniversari que ha de reservar algun secret, Laia Planas no vol donar massa detalls per preservar l’efecte sorpresa, també avança que durant aquest Ball de’n Vadôhi intervindran els Gegants i Gegantons de Blanes, els Capgrossos així com les dues parelles de gegants que el van apadrinar el 2004, de les poblacions veïnes de Lloret i Malgrat de Mar”.

Mocador vermell commemoratiu d’aniversari

A més de tot això, la Colla també ha convidat els veïns de Blanes, i especialment els que viuen als carrers per on passarà la cercavila, perquè pengin globus i decorin els seus balcons d’aniversari. Per aconseguir-ho, comptaran amb un mocador commemoratiu que es posarà a la venda el mateix dia de la trobada.


Fotografia: Quim Llorens
La Trobada pròpiament dita començarà a les 18 h al Passeig Cortils i Vieta amb la plantada de les 8 colles participants: l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, la Colla Gegantera de Santa Coloma de Farners, la Colla Gegantera de Malgrat de Mar, la Colla de Geganters i Grallers de Manlleu, la Colla Gegantera de Palafolls, la Colla Gegantera de Lloret de Mar, la Banda Musical de Blanes i els amfitrions, la Colla Gegantera de Blanes.

Una hora més tard començarà una cercavila que enfilarà els carrers Muralla, Raval i Ample fins arribar finalment al monument al Sardanista del mateix Passeig de Mar, on les diferents colles tornaran a plantar els gegants per mostrar al públic assistent els seus respectius balls. Arribat el torn dels de Blanes, les diferents figures de l’entitat interpretaran els seus tres balls que compten amb música pròpia, començant pel dels capgrossos i gegantons, seguint amb el Ball dels Vescomtes –amb els Gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina- i finalment el Ball de’n Vadô, amb les sorpreses d’aniversari.

Concurs Internacional de Fal·leres i Ball Final amb el nou membre, en Màxim

L’acte continuarà amb els parlaments que encapçalaran l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la cap de colla, Laia Planas. Tots dos també s’encarregaran de lliurar els obsequis de rigor a les diferents colles participants. Finalment, i abans del gran ball final de totes les colles, tindrà lloc el Concurs Internacional de Fal·leres Geganteres –el crit de guerra dels geganters–, que enguany arriba a la seva 3a edició, i que premiarà la fal·lera més llarga així com la més potent pel que fa a intensitat sonora.


Fotografia: Quim Llorens
L’entitat encara aquesta XVI trobada amb la mateixa il·lusió que sempre l’ha caracteritzat i amb un nou membre, el gegantó Màxim, que va ser batejat aquest passat diumenge durant els actes de la Festa Major Petita. Precisament aquest nou gegantó de la colla deu el seu nom a un dels dos copatrons de Blanes, en Maximià, i representa un soldat romà en reconeixement al lligam que tenen els Manaies de Blanes amb la població.

En relació a l’organització d’aquest gran acte cultural, Laia Planas ha volgut destacar en especial “l’esforç i la feina que representa per a tots els membres de la Colla, que són fruit de la fal·lera i la il·lusió de celebrar d’una manera molt especial que aquest és un any magnífic per a nosaltres: estem en bona forma com a entitat, hem batejat una nova figura i el nostre gegantó insígnia, en Vadô, arriba als seus primers deu anys de vida”. Finalment, la cap de colla, ha volgut convidar a “grans i petits a participar d’aquesta 16a Trobada i a celebrar amb fal·lera i rauxa aquest 10è aniversari de’n Vadô”.

Data de realització: 08/27/2014 | Data de la darrera actualització: 08/27/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300