Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes encetarà l’11 de Setembre amb l’acte més solemne: la hissada de la senyera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/08/2014 11:23:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Blanes encetarà l’11 de Setembre amb l’acte més solemne: la hissada de la senyera

El programa institucional també inclou l’ofrena davant el monument a Lluís Companys i s’ha consensuat l’horari perquè no se solapi amb els actes de l’ANC

L’Ajuntament de Blanes, a través de les àrees de Cultura i Festes i Promoció de la Ciutat, ha programat diverses activitats que tindran lloc entre els dies 10 i 11 de setembre per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. La principal novetat és que l’acte més solemne que s’organitza en aquest municipi des de fa més de 20 anys serà el què precisament encapçalarà el programa institucional de l’11 de Setembre aquest 2014.


Fotografia: Jordi Roig
Es tracta de la hissada de la senyera al balcó principal de l’Ajuntament. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, encapçalarà l’acte en què també hi participen representants de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació. L’acte es completa amb el desplegament de dues senyeres de grans dimensions que baixen des del terrat de l’edifici consistorial fins al terra, acompanyat del Cant dels Segadors.


Fotografia: Jordi Roig
Fins al 2012 la hissada de la senyera s’havia fet a la tarda, i de fet la novetat del programa institucional de l’any passat va ser que enlloc que es convoqués a les 7 del vespre, es va fer a 2/4 de 12 del migdia. Va ser precisament durant la Diada del 2013 quan es va parlar de fer un nou canvi, tal i com explica l’alcalde de Blanes: “De cara a la Diada del 2013 ja varem pensar que no tenia gaire sentit tancar la celebració de l’11 de Setembre amb l’acte més oficial, per això varem decidir traslladar-ho al matí. Ara bé, per donar-li tota la solemnitat que es mereix, ja ens varem adonar l’any passat que el què calia era fer una nova modificació i encapçalar els actes institucionals de la Diada amb la hissada de la senyera, per començar així la jornada”.

Celebració de la Diada Nacional de Catalunya

D’aquesta manera, doncs, la celebració de l’11 de Setembre començarà a les 10 del matí amb la hissada de la senyera, seguida per l’acte que durant tots aquests darrers anys havia encapçalat la Diada. Es tracta de l’ofrena floral davant el monument a Lluís Companys que es farà a 2/4 de 12 del migdia, i que presidirà de nou l’alcalde acompanyat pels representants de les diverses forces polítiques municipals.


Fotografia: Jordi Roig
Val a dir que un altre dels canvis que hi ha hagut en relació a l’any passat és precisament l’hora d’inici de les activitats programades. Enguany s’ha avançat a les 10 del matí perquè, d’aquesta manera, els actes que ha organitzat la secció local de l’ANC no se solapin en l’horari. Fa uns dies, representants de l’entitat es van reunir amb l’alcalde per exposar-li tot el què tenien previst fer durant la vigília i coincidint amb la Diada. Unes activitats que, pel que fa a Blanes, finalitzaran a la una del migdia, amb la sortida dels autobusos cap a Barcelona per participar en la V de la Diada.


Fotografia: Jordi Roig
Tornant al programa organitzat per l’Ajuntament de Blanes, la jornada festiva del dijous es completarà a la tarda amb dues activitats més que s’allotjaran a la Plaça Onze de Setembre, al barri de Mas Enlaire. A partir de les cinc hi haurà inflables perquè hi puguin jugar la canalla tant com vulguin, i a les set una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona. Aquests dos darrers actes s’han organitzat amb el suport de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire.

3a Fira de Sabors Catalans i Actes Populars

La celebració a Blanes de la Diada Nacional de Catalunya s’haurà encetat el dia abans, el dimecres 10 de setembre. L’Ajuntament i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya co-organitzen diverses activitats amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi, aprofitant els darrers dies d’estiu i el pont que propicia la festa de l’11 de Setembre.

El fil conductor de les activitats serà la tercera edició de la Fira de Sabors Catalans que s’allotjarà al Passeig de Mar –més concretament, al Passeig Cortils i Vieta-, i que té per objectiu fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. Després de l’èxit que ja ha tingut a les seves dues anteriors edicions, la fira es podrà visitar dimecres des de les 11 del matí fins les 10 de la nit, i el dijous a partir de les 10 del matí i fins les 9 de la nit.


Fotografies Fira: Ajuntament de Blanes
La tercera edició de la Fira de Sabors Catalans constarà d’una vintena de parades amb productes alimentaris i artesans de la terra que estaran ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la Diada. Al mateix recinte de la fira també hi haurà activitats culturals i atraccions adreçades al públic infantil.

En aquest sentit el dimecres, el primer dia de l’esdeveniment, hi haurà actuacions de La Banda Musical de Blanes que, amb el seu conegut repertori de temes populars, contribuirà a amenitzar l’ambient de la fira. La formació blanenca farà diverses actuacions itinerants de sis a vuit de la tarda. Ja a la nit, a l’escenari del Banc dels Músics, hi haurà l’actuació del grup de folk Falsterbo Marí.


L’endemà dijous en aquest mateix emplaçament de l’escenari del Banc dels Músics al Passeig Cortils i Vieta, hi haurà un espectacle infantil a càrrec de Gil Rataplam que començarà a les 12 del migdia. D’altra banda val a dir que tant dimecres com dijous, coincidint amb l’horari en què estarà oberta la fira, també hi haurà inflables perquè en gaudeixi la canalla.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/08/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300