Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Emotiu acte de cloenda dels 50 anys dels Premis Recvll


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2014 09:39:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Emotiu acte de cloenda dels 50 anys dels Premis Recvll

S’ha comptat amb la participació de diversos guardonats, entre ells el poeta i cantant Enric Larreula i Vidal, que va guanyar en l’edició de l’any 1969 amb l’obra “El petó”

El Teatre de Blanes ha allotjat avui al vespre un senzill però emotiu acte de cloenda que ha posat punt i final a més de 12 mesos de celebracions per commemorar els primers 50 anys de vida dels Premis Recvll. La vetllada s’ha encetat amb uns parlaments a càrrec de diverses autoritats.

En primer lloc ha intervingut el president del jurat dels Premis Recvll, Vicenç Llorca; l’ha seguit el conseller del Consell Comarcal de la Selva i col·laborador de la Revista Recvll, Joaquim Torrecillas; el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Antoni Solà; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Antoni Baulida; i finalment, en representació de l’Ajuntament de Blanes, el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Lupiáñez.

El torn de parlaments s’ha tancat amb una intervenció que representava tots els escriptors i escriptores que han guanyat algun dels guardons al llarg de les diferents edicions d’aquests 50 anys, molts dels quals han assistit a l’acte. Qui s’ha adreçat al públic ha estat l’escriptor i cantant barceloní Enric Larreula i Vidal, guardonat amb el Premi de Narració Francesc Puig i Llensa l’any 1969 amb l’obra El petó.


Enric Larreula i Vidal - Fotografia: Jordi Roig
Enric Larreula i Vidal va guanyar el Recvll el segon any en què s’havia convocat el premi de narrativa. Precisament va ser guardonat dos anys després que va haver de deixar de cantar a causa d’una faringitis crònica. Al llarg de la seva breu trajectòria va compartir escenaris amb Pi de la Serra, Raimon i Serrat, entre d’altres.

Després de la seves paraules, l’acte ha continuat fent un repàs escènic a diverses obres guardonades als Premis Recvll. L’han fet dues poetes-rapsodes: Mireia Vidal-Conte, guanyadora del Premi de Poesia Benet Ribas l’any 2005 amb l’obra Gestual, i la també poetessa Odile Arquer. Elles dues s’han encarregat de fer una lectura que ha servit per fer un ràpid i escollit repàs a la història dels guardons.

Una vetllada reivindicativa de la cultura catalana

L’acte ha continuat amb una actuació de la formació vocal blanenca Cor de Cambra Sota Palau, que ha interpretat una selecció de temes populars catalans després d’obrir amb l’Alleluia de Gordon Young. Així, s’han pogut sentir des de les peces tradicionals Els Tres Tambors i El Rossinyol fins els Goigs de la Verge del Vilar, de Lluís Maria Millet, passant per D’un temps, d’un país, de Raimon Pelegero, i l’anònim Ad Mortem festinamus, del Llibre Vermell de Montserrat.


Especialment sentida ha estat la darrera peça que ha tancat el concert, el Cant dels Segadors. Animats pel mateix director del cor, Josep Maria Guinart, el públic s’ha posat dempeus i ha acompanyat el cantaires en la interpretació de l’himne de Catalunya des del pati de butaques.


Salvador Roca - Fotografia: Jordi Roig
Val a dir que ha estat un dels membres del jurat, Salvador Roca, qui ha actuat com a mestre de cerimònies, i ha anat introduint les diferents parts de què ha constat. L’acte ha transcorregut acompanyat de la projecció que s’ha fet a l’escenari d’un recull d’imatges dels darrers 20 anys de la festa de lliurament dels Premis Recvll.

Darrer ingredient de l’aniversari: el llibre dels 50 anys

Per últim, la cirereta del pastís ha estat un brindis col·lectiu que s’ha allotjat al vestíbul del Teatre, amb copes de cava que duien el logo dels 50 anys que i també han servit d’obsequi per a tots els convidats i convidades, com a record del cicle commemoratiu d’aquest assenyalat aniversari. Durant més d’un any, s’ha organitzat una exposició retrospectiva, dos concerts de música popular catalana i un cicle de xerrades mensuals que s’ha allotjat a la Biblioteca Comarcal.


El darrer ingredient que servirà per posar el veritable punt i final a la celebració dels primers 50 anys dels guardons coincidirà precisament amb l’acte de lliurament de la 51a edició dels Premis Recvll, que tindrà lloc el proper 8 de març de 2015. Serà llavors quan es presentarà un llibre commemoratiu que estan escrivint i preparant dos dels membres del cos de redacció de la Revista Recvll, Mònica Rabassa i Aitor Roger, amb pròleg a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

Aquest mes de setembre ja s’han fet públiques les bases de convocatòria de la nova edició, la número 51, que inclou novetats en el Premi de Conte Infantil Joan Petit, incorporat en la passada edició del 2014.


Copa de cava commemorativa - Fotografia: Jordi RoigData de realització: | Data de la darrera actualització: 09/20/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300