Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tret de sortida oficial del Mundial de Raceboard


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2014 05:25:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tret de sortida oficial del Mundial de Raceboard

Diverses autoritats van encapçalar la cerimònia d’inauguració, que es va allotjar al Passeig de la Mestrança, recentment reurbanitzat pel Club Vela Blanes

El president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, va ser l’encarregat d’encetar ahir al vespre la cerimònia inaugural que va significar el tret de sortida del 22è Campionat Mundial de Raceaboard que s’allotjarà al municipi fins el proper 27 de setembre. L’acte oficial es va allotjar al Passeig de la Mestrança, recentment reurbanitzat pel Club Vela Blanes, ja que forma part de les obres d’ampliació i reforma que va iniciar l’any passat.


Fotografies: La Selva Comunica
Amadeu Nualart va agrair el suport rebut a totes les entitats i administracions involucrades en la competició, i va desitjar que tots els esportistes participants gaudissin de l’experiència que transcorrerà en aigües de la Costa Brava. També van participar en l’acte Joaquim Torrecillas, en representació del Consell Comarcal de la Selva; Josep Pujols, delegat territorial d’Esports de la Generalitat; Marc Leutscher, delegat de la classe Raceboard a l’estat espanyol; Xavier Marcos, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes; i va tancar els parlaments l’alcalde del municipi, Josep Marigó.

L’alcalde va agrair la tasca del Club Vela Blanes per l’esforç que significa organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques, destacant la projecció internacional que significarà per a la vila poder acollir-lo durant tots aquests dies. En aquest sentit, va convidar als més de 100 regatistes procedents de 4 continents i 16 països d’arreu del món que estan competint al mundial que aprofitin per visitar els atractius de Blanes i el seu àmbit d’influència.

Entre els regatistes participants al mundial s’hi compten els millors de la categoria, com ara els actuals campions del món i d’Europa. A nivell estatal, també és molt remarcable la presència de l’alacantí Ivan Pastor, representant olímpic de la modalitat als jocs olímpics d’Atenes, Pequín i Londres i que treballa per ser a la delegació espanyola en la comtessa olímpica que es farà a Rio de Janeiro.


Al seu costat s’hi troben esportistes procedents de Polònia, Txèquia, Austràlia, Eslovàquia, Argentina, Bèlgica, Holanda, Finlàndia, França, Alemanya, Portugal, Brasil i Liturània, entre d’altres. Es tracta dels millors regatistes de windsurfing del món, que estan celebrant fins a 4 regates per dia amb un màxim de 15.

El Raceboard és la fórmula de windsurf que es caracteritza perquè la taula disposa d’una orsa. Això permet navegar en totes les condicions de vent, tant en intensitat com de rumb: cenyida, través i popa. És la fórmula més tècnica del surf de vela, de manera que sempre ha estat l’opció olímpica en aquest tipus d’especialitat de la vela.


Data de realització: 09/23/2014 | Data de la darrera actualització: 09/24/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300