Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comencen les obres per transformar en un nou espai públic urbà l’antic dipòsit de vehicles


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/26/2014 11:19:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comencen les obres per transformar en un nou espai públic urbà l’antic dipòsit de vehicles

El projecte compta amb un pressupost d’adjudicació de 352.000€, i també inclou millores en vials adjacents per harmonitzar una de les principals zones d’entrada a la vila

El projecte d’ordenació de l’espai públic que hi ha al costat de l’antic pavelló municipal d’esports, a tocar de la Plaça dels Països Catalans, ha començat a fer-se realitat aquesta setmana. Els treballs d’execució es van licitar el passat mes de maig amb un preu de sortida valorat en 498.000 €.

La zona que es transformarà comprèn tres principals àmbits d’actuació. L’espai més gran és el que durant molts anys s’havia fet servir com a dipòsit de vehicles municipal, a l’exterior de l’antic equipament esportiu. El segon àmbit d’actuació serà l’accés al pavelló que hi ha a tocar del Passeig Catalunya, i el tercer la vorera oposada situada entre el Passeig Catalunya i el Carrer Maresme.


El nou espai està situat en un indret privilegiat: a primera línia de mar i en la confluència entre l’accés a la zona turística i el centre de la vila. Un altre al·licient afegit és que està al costat d’una de les principals vies d’accés a la ciutat, ja que des del Passeig de Catalunya es pot enllaçar amb la Carretera d’Accés a la Costa Brava i la Carretera de Blanes a Tordera (a través de l’Avinguda d’Europa), així com amb la Carretera de Blanes a Malgrat (enllaçant el Passeig amb l’Avinguda Catalunya).

La zona s’ha mantingut sense cap tractament ni urbanització i estava tancada amb una paret d’obra. Ha estat precisament aquí on han començat les obres aquesta setmana, enderrocant el mur que rodejava el perímetre de la futura plaça, que compta amb una superfície aproximada de 2.300 m2.

En conjunt, doncs, el projecte té per objectiu ordenar urbanísticament i revaloritzar tot aquest entorn, que gira al voltant de la Plaça dels Països Catalans. També millorarà notablement el seu aspecte extern, especialment pel que fa a la plaça adjacent al pavelló delimitada per un mur, que presentava una imatge poc atractiva.


La licitació del projecte d’ordenació redactat per l’Oficina de Projectes Urbans del Departament d’Urbanisme Municipal amb un preu de sortida de 498.000 € el passat mes de maig. Està cofinançat amb Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC) amb 220.000 €; el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Fons FEDER) amb 249.000 €. Els restants 29.000 € són a càrrec de l’Ajuntament de Blanes.

Es van presentar un total de 32 empreses i finalment, el passat mes de juliol, es van adjudicar per 352.783’21 € a l’empresa HYOSA (Hidràulica y Obras S.A.). Val a dir que el termini d’execució previst és de sis mesos, per això es preveu és que les obres estiguin enllestides durant el primer trimestre del 2015.

Una nova plaça d’ús polivalent

La zona principal on s’actuarà està formada per una superfície plana, de forma triangular, que fins ara estava delimitada per una paret d’obra que separava la zona lliure de la vorera perimetral, així com per la façana de l’antic pavelló, que en la darrera fase de les obres es sanejarà i es pintarà de nou. El projecte d’ordenació preveu enderrocar les voreres, soleres de formigó i les parets de tancament, anivellar les rases i compactar-ho.


També s’instal·larà un nou enllumenat públic tant per il·luminar l’interior de la nova plaça com el seu exterior. Així, la que donarà contingut ambiental al nou espai es farà amb leds, mentre que per fora hi haurà uns projectors que donaran llum al vial per on circulen els vehicles.

L’espai interior comptarà amb una primera franja enjardinada arran del límit amb el Passeig de S’Abanell fins la rotonda. La zona de pas serà a l’interior de la zona recuperada i condicionada amb arbrat i mobiliari urbà (bancs, papereres i senyalització diversa). D’aquesta manera, el pas dels vianants i connexions amb l’entorn deixarà de tenir l’agressivitat que tenia fins ara, amb una vorera molt estreta, i passaran a gaudir d’uns espais agradables amb ombra i elements de mobiliari urbà.


La franja de límit exterior seguirà sent la que hi havia fins ara però, per contra, al seu interior adoptarà una línia sinuosa, com simulant una onada més, perquè perdi la duresa exterior i oferir espais diferenciats. L’espai obert i dinàmic que es guanyarà amb aquesta nova plaça permetrà desenvolupar-hi activitats polivalents com ara concerts i balls populars, entre d’altres. D’altra banda, l’espai verd comptarà amb un sistema de reg per degoteig.

Actuacions en els espais adjacents

Respecte els altres dos àmbits d’actuació que comprèn el projecte, el passeig que transcorre paral·lel a la façana del pavelló que dóna al Passeig de Catalunya inclourà bàsicament dues grans millores. D’una banda, s’instal·larà un nou enllumenat al llarg de tot el vial, i de l’altra es plantaran dues fileres d’arbrat a banda i banda. Val a dir que fins ara la única il·luminació amb què compta aquesta zona és la que prové del vial per on circulen els vehicles.

La tercera zona on es treballarà serà en la vorera delimitada pel Passeig Catalunya i els carrers S’Auguer i Maresme. Aquí s’enderrocarà la capa de paviment i es substituirà per un nou asfaltat que harmonitzarà amb el què hi haurà a la nova plaça que s’haurà creat al costat del pavelló. També s’hi instal·larà nou mobiliari urbà, i hi haurà una nova distribució de la ubicació dels armaris de serveis que hi ha.

L’execució de les obres seguirà el següent ordre: plaça de davant el pavelló, passeig paral·lel a la façana del Passeig de Catalunya, vorera de l’illa entre el Passeig de Catalunya i el Carrer Maresme i sanejament i pintat de les façanes del pavelló.




Data de realització: 09/26/2014 | Data de la darrera actualització: 09/26/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300