Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració davant l’Ajuntament per donar suport al 9-N


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/01/2014 01:00:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CONSULTA 9NConcentració davant l’Ajuntament per donar suport al 9-N

Al voltant d’un miler de persones es van manifestar ahir al vespre en resposta a la doble convocatòria per protestar contra la prohibició del Tribunal Constitucional a què es faci la consulta

Blanes també va sortir al carrer ahir al vespre per sumar-se als centenars de concentracions que es van fer arreu dels Països Catalans i a l’estranger per donar suport al 9-N i per protestar contra la prohibició del Tribunal Constitucional a què es pugui fer la consulta. Responien a la crida feta conjuntament per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural que, en el cas de Blanes, va tenir una doble cita. Així, a banda de la que convocatòria es va fer oficialment des de l’ANC i Òmnium perquè es fes a les 7, Blanes per la Independència (ANC Blanes) va endarrerir-ho a les 8 del vespre pensant que així donaria major oportunitat a més quantitat de persones perquè poguessin afegir-s’hi.


El resultat va ser que des de quarts de 7 i fins quarts de 9 de la nit, durant gairebé una hora i mitja, el Passeig de Dintre davant l’Ajuntament de Blanes va concentrar al voltant d’un miler de persones que, pacíficament, van voler aportar el seu granet de sorra a la convocatòria. La major part anaven vestits amb la coneguda samarreta groga que ha identificat les darreres manifestacions de l’ANC i Òmnium, responent a la crida per reclamar que el proper 9 de novembre es pugui fer la consulta.


Al llarg de la concentració, l’ANC va instal·lar una taula de recollida de signatures de suport perquè es pugui disposar d’espais públics al carrer, així com els necessaris mitjans de difusió, apoderats i interventors per fer la consulta en condicions. Es tracta de la nova campanya que ha emprès l’Assemblea Nacional Catalana que té com a fita que abans del 12 d’octubre s’hagin pogut recollir 5.000 firmes.


Val a dir que si arreu de Catalunya s’ha seguit el mateix ritme de Blanes aquest objectiu estarà aviat aconseguit, ja que en una hora i mitja es van recollir 360 signatures de suport. D’altra banda, la convocatòria d’ahir al vespre va incloure la lectura de diversos manifestos per reclamar poder votar en la consulta, i es va tancar i dissoldre amb el cant dels segadors.





Data de realització: 10/01/2014 | Data de la darrera actualització: 10/01/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300