Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Montserrat Carulla, Corbacho i el Cor Geriona, entre d’altres, al Teatre de la Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/01/2014 03:33:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreCBS_2Montserrat Carulla, Corbacho i el Cor Geriona, entre d’altres, al Teatre de la Costa Brava Sud

“Iaia!”, “Lo tuyo y lo mío”, “Corbacho 5G”, “Llibert” i fins a 30 espectacles es podran veure a Blanes i Lloret en la nova programació, la tercera conjunta que fan els dos municipis

Aquesta tarda s’ha presentat a Lloret la nova programació al Teatre de la Costa Brava Sud fins a principis de gener. Els regidors de Cultura dels Ajuntaments de Blanes i Lloret –Lara Torres i Arseni Gibert, respectivament- han encapçalat la roda de premsa per informar del més destacat d’aquesta nova programació, la tercera conjunta del projecte que uneix les sales de Lloret i Blanes.


Presentació nova programació Teatre Costa Brava Sud
Els espectacles Iaia!, amb Montserrat Carulla; el musical Lo tuyo y lo mío, Corbacho 5G o Llibert són alguns dels més destacats d’una nova temporada de tardor-hivern que segueix apostant per una oferta variada pensada per a tots els públics, que inclou els principals èxits del panorama teatral català, propostes musicals, teatre familiar i teatre local.
La programació té la mateixa qualitat que el trimestre anterior, afegint-hi un component mediàtic molt més destacat. Així, trobem noms propis del món teatral i musical plenament consolidats i coneguts pel públic a través dels seus treballs en cinema i televisió: Montserrat Carulla, Gemma Brió, José Corbacho, Pau Roca, Carlota Olzina, Roger Casamajor, Toti Soler i Gemma Humet són alguns d’ells.

Ara fa tot just un any naixia Teatre de la Costa Brava Sud amb la voluntat d’unir esforços de Blanes i Lloret en l’àmbit teatral. Amb un total de 30 espectacles, la nova programació es desenvoluparà del 4 d’octubre al 17 de gener de 2015, i manté la fórmula d'oferir al públic com a mínim un espectacle teatral d'èxit, un concert, una obra de teatre infantil i una actuació de l’escena local al mes.


Iaia !
El teatre infantil i familiar aporta de nou qualitat i entreteniment als més petits. En total es podran veure una desena d’espectacles professionals entre Lloret i Blanes. Cal destacar de nou l’esforç i el treball que una temporada més ha fet el Grup Rialles de Blanes per tornar a programar, un treball que es veu recompensat per l’èxit de públic amb què compten els seus espectacles.

Una mitjana del 86% d’ocupació al Teatre de Blanes

Durant els vuit primers mesos del 2014, un total de 12.406 persones han assistit com a públic a algun dels 36 espectacles o activitats culturals que s’han allotjat al Teatre de Blanes. Això significa que hi ha hagut una mitjana del 86% d’ocupació des del gener i fins a finals d’agost d’aquest any. Les d’actuacions que han registrat una major presència de públic han estat les organitzades per entitats locals, amb un 93% de les localitats ocupades; els espectacles professionals han comptat amb un 34% d’ocupació; i els espectacles professionals familiars amb un 73% d’entrades venudes.


Corbacho 5G
Els criteris que aplica l’Ajuntament de Blanes en la gestió de la seva sala són la rendabilitat sócio-cultural, amb un teatre de proximitat a l’abast de la ciutadania com a centre d’acollida d’activitats d’entitats locals, la difusió d’un programa d’arts escèniques professionals. Les dues funcions, a més a més, es compleixen amb criteris de sostenibilitat econòmica.

Ara, de cara a aquest darrer trimestre de 2014, l’objectiu que es vol aconseguir és que més del 70% del cost també sigui assumit a través de les taquilles. El component mediàtic de la programació s’espera que garanteixi una ocupació més alta i, per tant, una major font d’ingressos.

Una mitjana del 77% d’ocupació al Teatre de Lloret

El primer semestre del 2014 s’ha registrat un augment d’espectadors del 26% respecte el primer semestre del 2013 (de gener a juny), corresponent als mesos de la temporada estable. És a dir, si el 2013 van assistir al teatre 10.434 espectadors, el 2014 hi ha assistit 13.153 espectadors. Pel què fa la temporada professional, de gener a juny de 2013 van anar al teatre 1.516 persones.

Cor Geriona
El 2014 la xifra ha estat de 2.986 espectadors, una dada que representa un augment de gairebé el 97% respecte l’any anterior. També s’ha registrat un augment entre el públic infantil. S’ha passat dels 117 espectadors en els espectacles infantils del primer semestre del 2013 als 680 del 2014. L’augment en aquest cas s’ha multiplicat per cinc.

En les 46 activitats que s’han fet al Teatre de Lloret durant els primers sis mesos de l’any, hi ha assistit un total de 13.153 espectadors, això significa una ocupació mitjana del teatre de Lloret del 77%. Per Lloret, un dels factors que ha generat l’augment de públic ha estat la unió amb el Teatre de Blanes, en l’anomenat Teatre de la Costa Brava Sud.

Suport al Teatre Amateur

Teatre de la Costa Brava Sud segueix donant suport a la programació teatral amateur dels dos municipis. En aquesta edició s’han programat un total de 12 espectacles a càrrec d’agrupacions teatrals i musicals locals. L’agrupació lloretenca Quantus Teatre actuarà el dissabte 11 d’octubre al Teatre de Blanes amb l’espectacle Lisístrata. I el grup de Blanes, El Mirall, actuaran al Teatre de Lloret el dissabte següent, el 18 d’octubre, amb l’espectacle Parole, Parole.


Parole, parole - grup de teatre El Mirall
Els regidors de Cultura de Blanes i Lloret, Lara Torres i Arseni Frigola respectivament, han coincidit en destacar que l’intercanvi d’aquests dos espectacles ajudarà a reforçar el projecte del Teatre de la Costa Brava Sud.

Més informació nova programació octubre-desembre 2014 del Teatre de la Costa Brava Sud: http://www.teatredelacostabravasud.cat/

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/02/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300