Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la 11a Missa de l’Alba


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/03/2014 03:01:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la 11a Missa de l’Alba

Un gran nombre de persones van participar un any més en aquest ofici que es fa arran de mar, a la platja de Sa Palomera, coincidint amb la sortida del sol

A Blanes ja ha esdevingut tradicional que, coincidint amb el darrer diumenge del mes de setembre, se celebri la Missa de l’Alba. Cada any, i aquest 2014 ja en van 11, la celebració litúrgica aplega gran quantitat de participants que, malgrat hagin de matinar, tenen en compensació poder gaudir d’un esdeveniment certament singular.


Es tracta de celebrar una missa enmig de la natura mentre poc a poc es va trencant la foscor de la nit, tot plegat emmarcat pel conjunt de les roques de Sa Palomera. Quant passaven pocs minuts de les 7 del matí es va iniciar l’ofici amb uns poemes recitats per Salvador Roca.

Al llarg de la celebració un dels moments culminants va ser quan es van comprtir tres testimonis, tres experiències solidàries que convidaven a la reflexió: Núria Torner, Pep Anton Vieta i Mercè Domènech. Cadascú d’ells va recolzar la seva explicació, les respectives vivències, simbolitzant-ho amb una paraula que després es va enganxar en un pentagrama: estimar, engrescar i acompanyar.


Enguany el lema de la Missa de l’Alba era Canta a la vida, i certament com sol ser habitual, els cants que es van interpretar al llarg de la celebració van ser nombrosos, recolzats per grup de músics. Finalment, com marca la tradició, en acabada la litúrgia es va oferir un esmorzar popular.

Data de realització: 10/03/2014 | Data de la darrera actualització: 10/03/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300