Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Acord de la Generalitat amb els pescadors de Blanes, Palamós i Sant Carles


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/03/2014 02:56:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PortDeBlanes_barquesAcord de la Generalitat amb els pescadors de Blanes, Palamós i Sant Carles

L’objectiu és dotar les confraries dels tres ports d’un instrument que aporti valor i millori la competitivitat de l’activitat pesquera

El Departament d’Agricultura i Ports de la Generalitat han signat sengles contractes amb les Confraries de Pescadors de Blanes, Palamós i Sant Carles per potenciar l’eficiència en la gestió de l’activitat pesquera que s’emmarquen en el Pla de Competitivitat del sector pesquer. Es tracta d’un instrument de suport a la pesca per donar compliment a les polítiques de qualitat, sostenibilitat ecològica i responsabilitat ambiental.

L’acord signat entre el govern català i les tres confraries de pescadors tindrà una vigència de dos anys, durant els quals es volen assolir diversos objectius. Així, es millorarà l’eficiència de la gestió de les llotges amb la racionalització de la gestió de la despesa i dels processos de treballs, així com la incorporació de mesures de transparència en la gestió que hauran d’executar els pescadors.


També es vol optimitzar l’espai de terra i l’espai d’aigua ocupat per la flota pesquera, amb la implementació de bones pràctiques en relació amb l’ús dels espais portuaris i el procés de desenvolupament de l’activitat pesquera. D’altra banda, es vol donar suport a les tres confraries de pescadors amb el control de traçabilitat del peix amb el reforç dels serveis d’inspecció, de periodicitat setmanal.Per últim, es finançarà el protocol a càrrec de l’empresa pública Ports de la Generalitat, a determinar en funció dels objectius i dels indicadors establerts per a cadascuna de les confraries de pescadors signants de l’acord: Blanes, Palamós i Sant Carles. Per la seva banda, les principals actuacions que haurà de desenvolupar Ports de la Generalitat, així com el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Pesca Natural són principalment tres.

El primer és l’elaboració i execució del Programa de Competitivitat del sector pesquer per a cada confraria de pescadors que ha signat l’acord. També es crearà una comissió de seguiment i control del compliment dels compromisos adquirits per les parts dins del pla de millora i, finalment, es realitzarà un programa formatiu a través de cursos i jornades tècniques amb l’objecte de millorar i ampliar la capacitació empresarial del sector pesquer.


Els contractes han estat signats pel president de Ports de la Generalitat, Ricard Font; el director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta; i els patrons majors de les Confraries de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas, així com de Palamós i Sant Carles de la Ràpita.Data de realització: 10/03/2014 | Data de la darrera actualització: 10/03/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300