Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local alerta la població per la detecció de bitllets falsos de 50 €


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/07/2014 11:00:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local alerta la població per la detecció de bitllets falsos de 50 €

Aquest octubre i el passat mes d’agost s’han detectat dos casos aïllats relacionats entre ells perquè tots dos bitllets intervinguts duen el mateix número de sèrie: S20175422632

La Policia Local de Blanes ha alertat els ciutadans i ciutadanes del municipi perquè extremin les precaucions davant la detecció en pocs mesos de dos bitllets falsos de 50 €. Si bé la intervenció que ha fet el cos policial ha estat en dos casos aïllats entre ells, el nexe comú que ha mogut a fer la crida a la població és que tots dos bitllets tenen el mateix número de sèrie: S20175422632.

El cas més recent ha tingut lloc a finals de la setmana passada en un comerç de Blanes, quan una persona va anar a pagar l’import de les seves compres en una botiga amb un bitllet de 50 € i el propietari va detectar que era fals. El client va explicar tant al responsable del comerç com a la Policia Local que aquell bitllet li havien donat en un bar. Amb tot, quan la Policia Local va adreçar-se a l’encarregat de l’establiment de restauració, aquest va negar haver-li-ho donat al client en qüestió.


Bitllet fals intervingut - Fotografia: Policia Local Blanes
La Policia Local ha instruït diligències per una falta penal per moneda falsa al Jutjat de Guàrdia de Blanes, que ho ha admès a tràmit. Aquesta setmana s’han citat perquè compareguin a un judici ràpid tant el client que volia pagar amb el bitllet fals adduint que no se n’havia adonat d’aquest extrem, com el responsable del bar on el client afirma que li van lliurar el bitllet fals.

Tots dos bitllets amb el mateix número de sèrie: S20175422632

La circumstància que ha mogut el cos policial a demanar a la població que vigili especialment i estigui més atenta és que el número de sèrie que hi ha en el bitllet detectat la setmana passada –S20175422632- és el mateix que figurava en un altre bitllet que la Policia Local va intervenir el passat mes d’agost. En aquella ocasió els fets van tenir lloc d’una altra manera.

L’encarregat d’un quiosc de gelats i refrescos de la platja va sospitar que un bitllet de 50 € amb què li havien pagat una venda podia ser fals, tot i que no n’estava del tot segur. Per això, al veure uns agents de la Policia Local que estaven patrullant prop del quiosc els va alertar i els va demanar si eren certes les seves sospites.

Un cop els agents van haver comprovat que, efectivament, es tractava d’un bitllet fals, van preguntar a l’encarregat del quiosc si recordava quin client havia estat o, almenys, quina descripció física tenia. Al no poder precisar aquest extrem, la Policia Local no va poder instruir diligències i va enviar el bitllet fals al Banc d’Espanya després de fer els informes oportuns. Aquest treball previ ha permès ara poder relacionar els dos casos.



Data de realització: 10/07/2014 | Data de la darrera actualització: 10/07/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300