Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes, capital dels aficionats a la cultura asiàtica a través de les V Jornades de Manga i Anime


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2014 03:08:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes, capital dels aficionats a la cultura asiàtica a través de les V Jornades de Manga i Anime

L’experiència, que s’està allotjant al Casal de Joves Morralla Espai Creatiu, està sent un èxit de participació, amb diverses activitats que han atret visitants d’arreu del territori

Durant tota la jornada d’avui dissabte Blanes ha esdevingut en la capital de la cultura japonesa i asiàtica en l’àmbit gironí i barceloní a través de la cinquena edició consecutiva de les Jornades de Manga i Anime. L’experiència està organitzada per ACAB (Associació Amics de la Cultura Asiàtica) i JACAO (Joves Ambaixadors de la Cultura Asiàtica) amb el suport de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes.


Les jornades, amb entrada gratuïta, estan sent un èxit de públic, amb centenars de nois i noies que no es volen perdre l’oportunitat de participar-hi. I és que en cada nova edició que es convoca, augmenta l’expectació que sempre aixeca, per l’atractiu cartell d’activitats i al·licients que inclou.

L’esdeveniment és un punt de trobada pel gran nombre d’aficionats amb què compten actualment les diverses vessants de la cultura asiàtica. Per arribar fins a Blanes, enguany els participants ho han pogut fer en tren aprofitant el 30% de descompte que oferia Renfe a través del butlletí descarregable des de la web.


D’altra banda, el pòster oficial per fer difusió de l’esdeveniment ha estat triat a través d’un concurs de dibuix que ha comptat amb 28 participants. Per escollir el millor cartell s’ha comptat com a jurat amb l’acreditat Skizocrilian Studio, que ha triat com a guanyador del concurs el disseny confeccionat per Lady Leny.

12 Hores de cultura asiàtica non-stop

Les V Jornades de Manga i Anime han començat a les dotze del migdia i està previst que acabin a la mitjanit, després d’una variada i completíssima llista d’activitats. Un dels principals atractius està sent la nova edició del Taller de Xinès que s’imparteix per segon any consecutiu, a càrrec de la professora especialitzada Laia Vincken.

Un altre dels al·licients és la possibilitat de poder fotografiar-se al costat de la reproducció a mida natural d’un dels personatges dels dibuixos animats més coneguts per experts i profans en la matèria: en Buu, de la sèrie Bola de Drac. La seva figura està representada en una escultura feta de paper maché d’1’62 m d’alçada situada davant una lona identificativa, a manera de Photo Call, per donar-li encara més glamour.


Precisament dos altres ingredients de les jornades estan relacionats amb les arts gràfiques. Un d’ells és un Taller de Dibuix Manga on s’imparteixen les bases d’aquest tipus de dibuixos, amb totes les curiositats i diferents estils a tenir en compte per introduir als principiants en unes tècniques que els ajudaran a perfeccionar-s’hi. L’altra ingredient és un Concurs de Dibuix que gira al voltant del Manga, l’Anime i els Vídeojocs, acceptant-se igualment crossovers amb altres temàtiques Freaks.


Concurs de Menjar Ràpid i Projeccions d’Anime

El component gastronòmic continua sent molt present, no tan sols a través del servei de menjar asiàtic elaborat per un xef professional especialitzat en aquest tipus de gastronomia amb ramen, udon, gyoga, takoyakis i yakitori per menjar i cervesa japonesa. Això és perquè enguany una de les novetats ha estat el Primer Concurs de Menjar Ràpid Ramenero que s’ha organitzat amb el suport d’una coneguda empresa de sopes i pastes. Es tractava de menjar ramen –un tipus de fideus orientals molt coneguts- el més ràpidament possible o, en el seu defecte, en la major quantitat en un temps rècord.


Per la seva banda, l’empresa especialitzada Selecta Vision –distribuïdora d’Anime per excel·lència a l’estat espanyol- ha cedit els drets de projecció de diversos llargmetratges i sèries. Així, s’ha fet una sessió matinal de Gurren Lagan The Movie, i a la tarda s’ha programat una marató amb la projecció continuada de les tres pel·lícules d’Evangelion, és a dir: Evangelion 111 You are not alone, Evangelion 222 You can not avance i, per últim, Evangelion 333 You can not redo.


Altres atractius de la jornada

Les V Jornades de Manga i Anime inclouen activitats continuades, així com d’altres concertades. Així, a banda dels tallers ja descrits, també n’hi ha d’escriptura japonesa, d’iniciació al joc de cartes de rol Magic the Gathering i de tarot amb cartes Sakura, una sèrie d’animació japonesa.


Altres al·licients són una gimcana sobre mangaanime i vídeojocs (Tekken Tag Tournament 2, Super Smash Bros Brawl i J-Starts Victory Versus); concursos de karaoke i cosplay (anar disfressat d’un personatge del món del manga i/o anime); actuacions espontànies dalt l’escenari i parades de venda al públic. Per a la organització de les V Jornades de Manga i Anime també s’ha comptat amb la col·laboració de diverses empreses i col·lectius: Norma Editorial, Wacom, Selecta Vision, Renfe, Cameo, M3 i Planeta de Agostini Comics.

Data de realització: 10/11/2014 | Data de la darrera actualització: 10/11/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300