Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Fira SALUT! crea un precedent saludable a Blanes i ajustarà detalls en properes edicions


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/14/2014 10:02:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FIRA SALUT MARESME I LA SELVAFira SALUT! crea un precedent saludable a Blanes i ajustarà detalls en properes edicions

La 2a Fira sobre Benestar, Oci i Salut, i Fira Teràpia que es va fer del 2 al 5 d’octubre ha aprovat amb nota la seva primera experiència a Blanes, on va rebre més de 1.900 visitants

Tot just una setmana més tard que va tancar les seves portes, els organitzadors han fet un primer balanç d’aquest esdeveniment que va tenir lloc a Blanes durant el cap de setmana del 3 al 5 d’octubre. La segona edició de la Fira sobre Benestar, Oci i Salut, i Fira Teràpia, ha aprovat amb nota la seva primera experiència en què s’ha allotjat al municipi de la Selva.


Després que l’any passat la fira es va fer a Calella, aquest 2014 s’havia decidit ampliar tant la seva àrea d’influència com la superfície d’exposició. D’aquesta manera va sorgir la idea de traslladar-la a aquest municipi de la Costa Brava. Durant tres dies, l’antic pavelló d’esports de Blanes es va convertir per primera vegada en recinte firal per allotjar Fira SALUT! de la Selva i el Maresme, en una experiència que ha estat valorada per tothom com de molt positiva.

Expositors i organitzadors també coincideixen en afirmar que, tot i que s’esperava un major nombre de visitants i que també hi ha hagut detalls que caldrà millorar de cara a properes edicions, la fira ha assolit, en general, les expectatives d’uns i altres. Per això, la majoria d’expositors i responsables de les parades, estands i tallers que han participat, han avançar que participaran en la propera edició.


L’Ajuntament de Blanes ha coorganitzat amb les empreses ComunicAcció i CaTBusiness la segona edició de Fira SALUT!, la primera pel que fa al municipi selvatà com a continuació del punt d’arrencada del 2013 a Calella. Després que les dues empreses han fet la seva valoració, queda per fer un balanç conjunt per valorar si continuar junts en aquest projecte de cara a futures edicions.

Més de 1.900 visitants durant dos dies i mig

La fira celebrada a Blanes ha rebut un total de 1.932 visitants, dels quals 727 eren majors de 65 anys i pensionistes, i 179 infants menors de 12 anys. El fet que per accedir al recinte firal, així com a les xerrades que es van allotjar a la Biblioteca Comarcal, era necessari comprar una entrada ha permès poder regular amb més exactitud la participació que ha tingut l’esdeveniment.


Fira SALUT! va estar funcionant la tarda del divendres dia 3, mentre que durant el cap de setmana del 4 i 5 va estar oberta durant tota la jornada. Des de l’organització s’ha coincidit en assenyalar que l’únic aspecte negatiu que hi ha hagut és que la ciutadania de Blanes potser no percep encara el pavelló com un espai firal, cosa que s’ha traduït en una baixa assistència de públic. Malgrat això, tant els expositors com els visitants han valorat positivament la fira, destacant sobretot l’organització i l’atenció rebuda.


D’altra banda, els responsables de l’organització també han afegit que molts expositors han expressat el seu desig de seguir apostant perquè aquest projecte pioner es continuï realitzant els propers anys. I és que també es té clar que no és fàcil organitzar un esdeveniment d’aquest tipus en aquests moments, donat que les dificultats econòmiques que pateix tothom obliguen a ajustar molt els preus. Això fa força inviable la sostenibilitat econòmica de les empreses organitzadores, que no compten amb cap tipus de subvenció.

Una gran varietat d’activitats per a diferents inquietuds

En total, la fira va acollir 18 conferències, 16 tallers i 13 activitats infantils, a banda d’un llarg reguitzell de demostracions realitzades per diversos participants a la fira que es van realitzar de manera espontània. L’objectiu que es cercava no era tan sols poder mostrar d’una manera més efectiva els seus productes i serveis, sinó també moure l’energia i atraure l’harmonia a la fira.


Les xerrades que es van allotjar a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal –situada davant del recinte firal- van registrar 213 participants, mentre que els tallers de diferent temàtica van comptar amb l’assistència de 264 persones, i les activitats infantils amb 164 nens i nenes. D’aquesta manera, tothom qui volia participar anant més enllà d’una senzilla visita als estands, va tenir l’oportunitat de ser més proactiu tastant i/o assistint a aquestes activitats.


A banda de poder visitar la fira, totes les persones que van comprar l’entrada disposen ara d’uns vals de descomptes per diversos establiments de Blanes i rodalies que podran fer servir fins el 30 de novembre.





Data de realització: 10/14/2014 | Data de la darrera actualització: 10/14/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300