Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Art i Música per lluitar contra la leucèmia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2014 09:16:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FUNDACIO JOSEP CARRERAS LEUCEMIAArt i Música per lluitar contra la leucèmia

El pintor i escultor blanenc Joan Gaitán ha destinat el 50% de la venda de creacions seves a la Fundació Josep Carreras en un acte que es va tancar amb un concert de Ruth Cerdán

El Centre Catòlic de Blanes es va omplir de públic la tarda d’aquest passat dissabte per poder assistir a un acte que aplegava a l’hora art, música i solidaritat. Es va encarregar d’organitzar-lo l’artista de Blanes Joan Gaitán, que presentava litografies i obra nova en escultures.


Presentat per Salvador Roca, l’acte va aplegar gran quantitat de persones atretes per la possibilitat de poder adquirir l’obra de l’artista, a l’hora que també contribuïa amb aquest gest a lluitar contra la leucèmia. I és que el 50% de les vendes de l’obra de Joan Gaitán, es va destinar a la Fundació Josep Carreras.


Identificada amb un corbatí taronja –el símbol de la seva causa-, la principal finalitat de la fundació és destinar tots els seus esforços per eradicar aquest tipus de càncer i aconseguir l’objectiu que algun dia esdevingui una malaltia curable per a tots i en tots els casos. En aquest sentit, val a dir que entre el públic assistent s’hi comptava una gran quantitat d’artistes i representants de l’àmbit cultural del municipi.


L’any 1992 Joan Gaitán es va fer soci de la fundació i donant de medul·la òssia, arran que una familiar seva molt propera va morir de leucèmia. Des de llavors ha recolzat activament l’activitat de l’entitat. Durant l’acte es va fer una presentació genèrica de la Fundació Josep Carreras i tot seguit es va oferir un breu concert a càrrec de la cantant blanenca Ruth Cerdán, que va actuar acompanyada a la guitarra per Gustavo.


Precisament el darrer tema que va tancar la íntima actuació musical, la va escollir especialment Joan Gaitán. Es tractava del conegut tema de Leonard Cohen Hallelujah, tants cops versionat per d’altres cantants. Un emotiu cant a l’esperança que simbolitzava el desig compartit tant per tots els qui estan patint algun tipus de malaltia crònica com per totes aquelles persones que els estimen, i que la pateixen d’una altra manera.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/14/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300