Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou avanç en la protecció de Pinya de Rosa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/31/2014 02:30:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut_VerdNou avanç en la protecció de Pinya de Rosa

L’Ajuntament de Blanes i els propietaris del paratge han arribat a un acord que es recull en un conveni que obligarà a fer una modificació del POUM

Una de les qüestions més destacades que es va aprovar al ple municipal d’aquest mes d’octubre va ser tirar endavant un conveni a què s’ha arribat entre l’Ajuntament de Blanes i els propietaris de Pinya de Rosa. El conveni significarà haver de modificar el POUM (pla general d’ordenació urbana municipal), així com la redacció de l’esperat Pla Especial per regular Pinya de Rosa, un espai protegit amb la figura de PNIN, Paratge Natural d’Interès Nacional.

Els propietaris del paratge volen ampliar la Masia del Sol, mentre que l’Ajuntament demana que es faci un camí de ronda i es garanteixi el futur del Jardí Tropical que forma part del PNIN. El punt es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, sense necessitat d’entrar a votar, i ara caldrà que el ratifiquin diferents departaments de la Generalitat abans que torni de nou al ple per a la seva aprovació definitiva.


Jardí Botànic Pinya de Rosa
Malgrat aquesta unanimitat, Víctor Catalán, des d’EUiA-ICV, va mostrar-se preocupat perquè no es refien que la propietat del paratge (la societat Parc de Pinya de Rosa S.L.) compleixi la legalitat en la construcció que vol fer. Anàlogament es va pronunciar des del PPC Celestino Lillo, si bé també va felicitar a totes les persones i entitats que al llarg del temps han treballat en la preservació de Pinya de Rosa.

Des de CiU Xavier Lozano també es va pronunciar en aquest darrer sentit respecte que havia estat un treball en equip de tots els grups polítics, remarcant la importància de preservar el Jardí Botànic. Per la seva banda l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va recordar que el Pla Especial es treballarà conjuntament a nivell urbanístic i mediambiental, la qual cosa suposarà una novetat. També va recordar que, en cas que la propietat no compleixi, la propietat del Jardí Botànic passarà a ser del consistori.

Gairebé cinc hores de sessió plenària

El ple del mes d’octubre també va autoritzar la imputació de despeses d’exercicis anteriors al pressupost municipal amb la única abstenció de CiU. També va prosperar l’aprovació provisional d’uns canvis en el pressupost municipal, en aquest cas amb els vots a favor del PSC a l’equip de govern i del PPC, i els vots en contra de CiU i EUiA-ICV. El següent punt a l’ordre del dia, la declaració de compatibilitat demanada per una treballadora de l’ajuntament es va aprovar sense ni entrar a debat.


Sessió plenària Ajuntament Blanes 30 Octubre 2014
Per contra, l’aprovació de la creació del Consell Municipal de Turisme es va aprovar, però amb els vots en contra d’EUiA-ICV. La ratificació de l’acord de dissolució de la societat BCGEST presa pel Consell d’Administració i per la Junta General de la Societat es va aprovar per unanimitat, tot i que sense els vots dels 4 regidors d’esquerra unida-iniciativa. Això és perquè després de debatre aquest punt, quan va arribar l’hora de votar, van marxar de la sala, retornant-hi tot seguit. En canvi la proposta per sol·licitar la declaració de la Costa Brava i els seus camins de ronda Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es va aprovar per unanimitat.

Els dos últims punts van ser sengles propostes d’acord presentades per EUiA-ICV: la primera demanava la protecció de la pineda del barri dels Pins, que va comptar amb el recolzament dels vots de l’equip de govern i els vots en contra de CiU i el PPC. La segona moció, que es va aprovar per unanimitat, donava suport a la proposta impulsada per “Aigua és Vida”, “Som el què Sembrem”, “Ecologistes en Acció” i “Enginyeria sense Fronteres” sobre la qualitat de l’aigua per a consum humà.

Val a dir que abans de començar la sessió plenària, que ahir va acabar fregant la una de la matinada, la CUP va reclamar més urnes per poder votar en la consulta del 9 de Novembre. Aquest tema que va ser tractat especialment en l’apartat final de precs i preguntes, tant per part dels polítics com del públic assistent.

Data de realització: 10/31/2014 | Data de la darrera actualització: 10/31/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300