Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cervesa Marina participa el 8 i 9 de novembre al Festival de Los Angeles, un dels 7 millors dels Estats Units


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/05/2014 12:13:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Cervesa Marina participa el 8 i 9 de novembre al Festival de Los Angeles, un dels 7 millors dels Estats Units

La trobada internacional, “The Festival”, aplegarà més de 70 cerveseres artesanes d’arreu del món, i és el segon any consecutiu en què l’empresa blanenca hi participa

El proper cap de setmana del 8 i 9 de novembre l’empresa de Blanes Cervesa Marina participarà a una trobada internacional que se celebra al Port de Los Angeles, als Estats Units. Més de 70 cerveseres artesanes d’arreu del món coincidiran en aquest esdeveniment anomenat The Festival, que organitza la importadora de cerveses artesanes Shelton Brothers, Co.


Cervesa Marina ha estat convidada a participar-hi per segon any consecutiu a la trobada que s’allotjarà a Califòrnia, després que l’edició de l’any passat es va fer a Portland (Maine). L’empresa blanenca ja fa gairebé dos anys que exporta als Estats Units i d’altres països de la Unió Europea les seves cerveses que fabrica en aquest municipi.

Amb la seva presència en aquest prestigiós festival, considerat per la CNN com un dels 7 millors que s’organitzen als Estats Units, Cervesa Marina vol consolidar encara més la seva expansió als EUA. Durant el festival, els propietaris de les millors botigues especialitzades, distribuïdors, bars i restaurants s’hi donen cita per tastar noves cerveses per incorporar a les seves cartes.

L’empresa blanenca està venent tota la seva gama de cerveses als Estats Units i properament tornarà a enviar una nova remesa de la seva varietat estacional; Vinya Hop (collita 2014). Es tracta d’una varietat de singular producció, elaborada amb els ingredients de la cervesa artesana als quals s’hi afegeix most de vi, fermentada amb llevats de cava i cervesa.


Instal·lacions Cervesa Marina de Blanes - Fotografies: Joaquim Llorens
Aquesta combinació d’elements fan que se la consideri com un híbrid entre cervesa, cava i vi, i per això es presenta en una ampolla de cava de 75 cl. Els seus elaboradors la recomanen com la més adient per acompanyar plats de peix i marisc, i està assolint un gran èxit entre els consumidors.

La representació catalana a The Festival es completarà amb la participació de Cervesa Montseny i Guineu. La resta de cerveseres artesanes provenen de Bèlgica, Itàlia, Canadà, Japó, Alemanya, Gran Bretanya i Dinamarca, entre d’altres. També hi ha una representació –molt menys nombrosa- d’empreses que provenen dels estats de Wisconsin, Nova York, Texas, Maine i Massachusetts, entre d’altres.

Cervesa Marina, un referent català amb ressò internacional

Inicialment, els seus creadors l’any 2010 van ser els germans Kevin i Pep Andreu Mc Carry, sota el nom de Brewers Brothers S.L., i l’any 2012 es va ampliar amb la incorporació de Gregorio González. Actualment produeix cinc varietats fixes de cervesa artesana de manera estable: Pale Ale, Mas Cremat, Summer Ale, Devil’s Ipa i Vinya Hop. A banda d’aquestes cinc referències, també elabora productes especials i col·laboracions puntuals, com per exemple la Black Cat Rye PA o la Pacific Lager.

El maig d’aquest 2014 Cervesa Marina va celebrar la inauguració oficial de les seves instal·lacions situades al barri de Mas Florit de Blanes, després que les havia posat en marxa mesos enrere. A les noves instal·lacions es fabricaven inicialment 1.400 litres per setmana, i actualment s’ha ampliat encara més la producció al haver entrat en funcionament un sisè fermentador. A finals de l’any passat s’havia arribat als 12.000 litres anuals i ara la fita, a la qual s’arribarà aviat, és assolir la producció de 50.000 litres/any.


A banda dels Estats Units, els seus productes arriben no tan sols arreu de Catalunya i l’Estat espanyol, sinó també a Nova Zelanda, Itàlia i Gran Bretanya. Des que van començar el seu camí han estat eminentment autodidactes, seguint el mètode d’anar provant i millorant el producte de manera que, fins que no els agradava a ells, no el treien al mercat.

Impulsors del Festival de Cervesa Artesana de Blanes, Birrasana

D’ençà que van iniciar l’aventura de produir cervesa artesana, des de l’empresa familiar s’ha seguit una fita amb la qual han demostrat ser molt fidels: gaudir amb la feina que fan i compartir amb tothom qui vulgui aquesta filosofia de vida. Potser per aquest mateix motiu aviat es van proposar compartir l’experiència amb el major nombre de gent possible, d’una manera lúdica i entretinguda.


IV Festival Birrasana de Blanes
Així va ser com va sorgir la idea d’organitzar el Festival de Cervesa Artesana de Blanes, el Birrasana. Enguany l’experiència ha arribat ja a la seva quarta edició, havent superat el topall dels més de 10.000 visitants que van poder tastar el bo i millor d’aquest sector a través de les 51 empreses que van ser-hi presents amb 250 varietats.
Data de realització: 11/05/2014 | Data de la darrera actualització: 11/05/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300