Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu la jornada del 9N com una festa participativa


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/09/2014 04:44:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BLANES PER LA INDEPENDENCIABlanes viu la jornada del 9N com una festa participativa

La primera xifra de participació que s’ha donat a la tarda ha estat d’un total de 4.885 vots. Les cues de ciutadans a les entrades dels tres instituts on es podia votar han estat una constant al matí

Segons les primeres xifres de participació que s’han donat des de l’ANC de Blanes a primera hora de la tarda, entre la una i les dues, el total de vots emesos registrat fins llavors ha estat d’un total de 4.885. El major volum pertanyen a l’Institut Sa Palomera, amb 2.150 vots, seguit pels 1.500 de l’Institut Serrallarga i els 1.235 vots de l’Institut S’Agulla.

Pel que fa a la crònica sobre com ha transcorregut la primera meitat del dia, val a dir que, a diferència de les eleccions ordinàries, el procés participatiu d’avui només comptava amb tres llocs on poder anar a dipositar el vot, coincidint amb els tres instituts que hi ha a Blanes, entre els quals s’han repartit les 32 meses que hi havia en total. Així, a l’Institut Serrallarga hi havia 11 meses; al S’Agulla 10 meses i al Serrallarga altres 11 meses.


Des de primera hora del matí, els darrers preparatius per tenir-ho tot enllestit de cara a la obertura dels centres s’han viscut com una festa on tothom, en petita o major mesura, s’afanyava a aportar el seu petit granet de sorra perquè tot estigués a punt a les nou. L’expectació ha anat in creixendo conforme s’acostava aquesta hora, quan ja s’havien format llargues cues a tots tres locals de votació.

Pocs minuts després de les 9 del matí tot funcionava amb total i absoluta normalitat, sense que s’hagi registrat cap incident a l’hora de posar en marxa els tres centres.

Així ho han confirmat al llarg del matí els coordinadors dels tres locals: Mercè Torroella des de l’Institut Serrallarga; Neus Matamala a l’INS Sa Palomera i Joan Queldra a l’Institut S’Agulla.

A banda de les cues davant les urnes per votar, on també se n’han registrat ha estat a l’exterior dels tres centres, on es feia la recollida de signatures pel document de denúncia de l’Estat Espanyol pels continus impediments al dret a decidir dels catalans.


D’aquesta manera, la mecànica en molts casos ha estat que els ciutadans i ciutadanes, després que ja han votat, s’han afegit a les cues que hi havia a l’exterior per signar el document que es farà arribar directament a les Nacions Unides, al Parlament Europeu, la Comissió Europea, i la OSCE, és a dir: la Organització per a la Seguretat i la Co-Operació a Europa.

Conforme el dia s’anava aixecant i les hores anaven passant, l’animació i l’anar i venir de gent també s’ha anat multiplicant als tres centres de votació. A banda dels tres instituts, un altre lloc de Blanes que també ha treballat des de primera hora relacionat amb la consulta del 9N ha estat el Casal la Cooperativa del carrer Muralla.

Es tractava de tenir obert un centre d’atenció on, entre d’altres qüestions, s’informava a tothom sobre quin era el centre de votació on havia d’anar. També s’ha donat resposta a qüestions logístiques o fins i tot de transport, ja que hi havia gent gran que, al creure que el lloc de votació era prop de casa, no havia pensat en aquesta contingència. Aquests darrers casos s’han resolt majoritàriament amb un voluntari o voluntària que els acompanyat fins on tocava.


Quan gairebé era la 1 del migdia, el balanç provisional que ha fet de la jornada l’Assemblea Nacional Catalana de la territorial gironina i de Blanes ha estat plenament positiu. Així ho ha confirmat Quim Llorens, membre del Secretariat Nacional de l’ANC.

Per facilitar l’accés als tres locals de votació a tots els ciutadans i ciutadanes que, en les jornades electorals no han de desplaçar-se lluny de casa seva, han tingut a la seva disposició tres línies de microbusos. El servei discrecional estava identificat en color verd per anar a l’Institut Serrallarga, en color groc per arribar a l’Institut S’Agulla i en color vermell per l’Institut Sa Palomera. A bordo de cada microbus hi havia voluntaris que ajudaven als usuaris a adreçar-los al lloc adequat, així com per donar-los les indicacions que fes falta. La consulta seguirà en marxa fins les 8 del vespre.





Data de realització: 11/09/2014 | Data de la darrera actualització: 11/10/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300