Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes consolida els serveis de recollida de residus en els establiments comercials i incrementa la del vidre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/14/2014 12:00:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

recollida residusBlanes consolida els serveis de recollida de residus en els establiments comercials i incrementa la del vidre

160 establiments han participat en la campanya per a grans generadors de vidre, que ha registrat increments d’un 27% i 10% respecte el setembre i octubre del 2013

La campanya sobre el reciclatge de vidre que s’ha estat desenvolupant a Blanes des del juliol fins el passat mes d’octubre d’aquest 2014 ha estat valorada positivament per totes les parts implicades: l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i l’empresa municipal de recollida de residus NORA S.A.

Per dur-la a terme, es comptava amb la col·laboració directe de l’entitat ECOVIDRIO, que aglutina els sectors de producció i comercialització d’envasos de vidre a l’estat espanyol. De fet, ECOVIDRIO va escollir Blanes i Lloret com a pioneres a la Costa Brava en la instauració de la campanya batejada amb el nom de Projecte Platges, que la mateixa entitat també va destinar a d’altres municipis del litoral espanyol.

Les actuacions s’han fet amb l’objectiu de promoure el reciclatge del vidre a tots els nivells: tant entre la població en general i els visitants com, sobretot, en locals i establiments. La valoració positiva del resultat aconseguit es basa, en bona part, en els substancials increments mensuals registrats en la recollida del vidre comercial: d’un 27% i 10% respecte els mesos de setembre i octubre de l’any passat.

A Blanes, la campanya ha comptat amb la participació d’un total de 160 establiments considerats com a grans generadors de vidre. D’una banda, 84 establiments estaven situats al casc antic de Blanes, i s’han integrat en el nou servei municipal de recollida de vidre porta a porta, mitjançant galledes lliurades pel propi Ajuntament de Blanes.


Presentació "Projecte Platges", juliol 2014
De l’altra, 72 establiments estan ubicats a la zona turística. A aquests darrers, se’ls ha facilitat el buidatge de vidre a l’interior dels contenidors del carrer amb la distribució d’iglús dotats d’un mecanisme específic -conegut com sistema vacri-, així com de galledes adaptades a aquest sistema. Els 4 establiments restants que també han participat en la campanya són càmpings que han rebut contenidors iglús per ser utilitzats dins dels seus propis recintes.


La campanya per promoure la recollida de vidre també ha comptat amb una enquesta de valoració, rodes de visites posteriors, així com la identificació dels 160 establiments participants amb el distintiu Establiment Col·laborador en el Reciclatge de Vidre. Per incentivar la participació d’aquests locals, tots ells van participar en el sorteig d’un televisor, que va guanyar el Restaurant La Gaviota del Port.

Les actuacions s’han completat treballant directament amb la població i els turistes que han visitat Blanes. En aquest cas, la campanya s’ha traduït en la posada en marxa de diversos punts informatius per promoure el correcte ús dels contenidors municipals i el repartiment d’articles de merchandising relacionats amb el vidre.


Durant aquest estiu, els punts d’informació han repartit més de 3.000 bosses de platja amb motius del reciclatge del vidre. Paral·lelament, s’han ambientalitzat alguns espais del centre amb la presència de contenidors de vidre distingits amb motius estiuencs per animar a fer el reciclatge d’aquest tipus de residu.

Evolució dels serveis comercials de recollida de residus

L’any 2011 es va organitzar el servei de recollida de FORM (Fracció Orgànica de Recollida Municipal) en els establiments comercials, que va acabar arribant a més de 350 establiments. Val a dir que la resposta que va tenir la campanya sobre la fracció orgànica de fa tres anys va provocar que Blanes incrementés els quilos de FORM recollida de forma separada més del doble respecte l’any anterior.

Del total de 350 participants, 210 locals van integrar-se al nou servei municipal de recollida de FORM comercial mitjançant galledes lliurades per l’Ajuntament de Blanes, que se li recullen directament a la porta. A la resta, 150 establiments menors generadors, se’ls va facilitar la separació de l’orgànica amb l’entrega de cubells que ells mateixos buiden als contenidors del carrer.


Dos anys més tard, al 2013, es va fer un nou pas en els serveis comercials de recollida de residus mitjançant la identificació de 200 galledes de FORM dels principals generadors amb un sistema electrònic que permet un major coneixement i control del seu ús per a possibles modificacions i millores del servei. També va ser l’any passat quan es va instaurar el servei de recollida de cartró al polígon industrial instal·lant-hi 7 contenidors de paper.

Malgrat el balanç que fan totes les parts implicades en els serveis comercials de recollida de residus és positiu, també conclouen que encara no es poden considerar del tot consolidats, sobretot en municipis turístics com és el cas de Blanes, sotmesos a constants variacions de les activitats empresarials. Per això, aquesta tardor està previst encetar una nova presa de contacte amb els comerços generadors de fracció orgànica per valorar la seva participació actual i ampliar el nombre d’establiments adscrits al servei porta a porta.Data de realització: 11/14/2014 | Data de la darrera actualització: 11/14/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300