Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AVV de Mas Florit estrena local social propi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/22/2014 04:35:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’AVV de Mas Florit estrena local social propi

La inauguració que s'ha fet avui culmina una llarga reivindicació de l’entitat veïnal, que durant molts anys ha estat allotjada en un local de lloguer

Aquest dissabte al migdia s’ha fet la inauguració del nou local de l’Associació de Veïns de Mas Florit que, des de la seva fundació, havia estat allotjada en un local de lloguer. L’acte d’avui ha culminat una llarga reivindicació de l’entitat veïnal, que reclamava tenir un local propi enlloc d’haver d’estar en un de lloguer.


Fotografies: Quim Llorens
Per aconseguir aquest local, s’han reformat les dependències annexes a la pista esportiva que hi ha en aquest barri, entre els carrers Puigmal i Bassegoda. Els treballs han anat a càrrec de les Brigades Municipals de l’Ajuntament de Blanes, que han transformat una part de l’equipament que s’utilitzava com a vestidor, així com un magatzem i uns lavabos.

Reconversió d’una part de l’equipament de la zona esportiva

El nou local de l’Associació de Veïns de Mas Florit ocupa una superfície d’uns 100 m2, que inclouen diversos àmbits. La part més destacada ha consistit en la creació d’una sala polivalent d’uns 60 m2, un espai on es podran fer reunions així com les activitats que habitualment organitza l’entitat. La sala s’ha fet en base a l’adaptació d’un dels antics vestuaris que hi havia, sumant-li un espai situat al seu costat per poder guanyar en amplitud i comoditat.


L’altra part de les obres s’ha centrat en l’adaptació d’una zona que fins ara s’utilitzava com a magatzem perquè passi a ser un bar, que s’ha traslladat respecte l’anterior ubicació. El nou servei de bar també compta amb una barra oberta a l’exterior perquè pugui fer aquestes funcions quan es facin activitats del barri a la pista esportiva.

També s’ha millorat el lavabo que hi havia perquè ara l’utilitzin els veïns formant part del local social. Pel que fa a la resta de les instal·lacions que hi ha en aquest equipament esportiu, continuaran sent aptes perquè les utilitzin els equips que fan les seves activitats habituals en aquest indret. Els treballs s’han completat pintant de nou l’equipament per donar-li un millor aspecte a tot el conjunt.

Un local social fet amb recursos propis municipals

L’equipament veïnal s’ha fet amb recursos propis del consistori, i ha significat un cost aproximat d’uns 13.000 € en material. A banda del material, també cal sumar-hi les hores que han invertit les Brigades Municipals que, durant sis mesos, van estar reforçats per operaris del Pla d’Ocupació. Els treballs s’han anat fent al llarg d’aquest any, però no d’una manera intensiva, ja que havien d’intercalar-ho amb les feines habituals que fa aquest servei de l’Ajuntament de Blanes.


Poder disposar d’un local social propi és una llarga reivindicació de l’Associació de Veïns de Mas Florit que, quan es va plantejar l’execució del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) d’aquest barri, a finals dels anys 90, van pensar que aviat podria ser una realitat, ja que hi estava inclòs. Posteriorment, els problemes que van haver d’afrontar les empreses constructores amb una de les promocions de vivendes, va anar retardant l’execució total del què es contemplava fins al punt que va haver de ser una Junta de Compensació qui es fes càrrec d’aquests darrers treballs.


Tot aquest procés es va anar complicant fins al punt que la plaça pública de Mas Florit on s’havia dit que s’hi alçaria el local, no va poder ser una realitat fins l’any 2010. Pel que fa al local social de lloguer on s’estava fins ara l’entitat veïnal, estava situat al carrer Agudes.

Acte d’inauguració del nou local

L’acte inaugural, que ha consistit en una visita a les instal·lacions i un aperitiu ofert per l’entitat, l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la presidenta de l’Associació de Veïns, Rosa Serrano. Tots dos han fet uns breus parlaments com obertura de l’acte.

La inauguració també ha comptat amb la participació de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, membres de la junta de l’entitat veïnal, representants del teixit associatiu del municipi de diversos àmbits i veïns del barri, que han pogut conèixer de primera mà les noves instal·lacions.


Els parlaments els ha encetat la presidenta de l’AVV de Mas Florit, Rosa Serrano, que ha explicat: “Avui és un dia per estar contents perquè, després de molts anys, s’ha aconseguit i ara podem fruir d’un local social en condicions per fer tot tipus d’activitats. Fa 14 o 16 anys que demanàvem tenir un local social, diem que és provisional perquè, segons el que es contemplava al PERI, aquest no era el què havíem de tenir”

Per la seva banda l’alcalde, Josep Marigó, ha recordat : “Malgrat el moment de dificultats econòmiques en què estem, s’ha fet un esforç per poder convertir aquest local esportiu en una seu social per a Mas Florit, i a més a més amb recursos propis de l’Ajuntament. D’aquesta manera, ara tan sols queden dues associacions de veïns que encara estan de lloguer i no disposen d’un local propi: el Racó d’en Portas i Els Pins, tot i que també estem mirant de trobar-hi solució”.

El local social s’obre el primer i el tercer dijous de cada mes, de vuit a nou de la nit, i hi ha planificades activitats de tot tipus: ball de salsa, sevillanes, gimnàstica de manteniment, pachwork, pintura i classes de repàs gratuïtes, entre d’altres.

Data de realització: 11/22/2014 | Data de la darrera actualització: 11/22/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300