Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

150 persones diuen NO a la Violència Masclista


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/24/2014 10:57:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

150 persones diuen NO a la Violència Masclista

En motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista, ahir diumenge es va fer una concentració davant l’Ajuntament que va incloure la lectura de sengles manifestos

El migdia d’aquest passat diumenge va tenir lloc davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes una concentració convocada en motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista que s’escau demà dimarts, 25 de novembre. L’acte estava convocat per la Plataforma de Dones de Blanes amb el suport de l’Ajuntament, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), l’Associació de Dones Emprenedores, l’Associació Musical Amateur (AMA) i el grup de Teatre del Morralla, el Casal Jove de Blanes.


Unes 150 persones van participar en la concentració per proclamar i fer explícit el seu rebuig envers la violència masclista. Abans que tingués lloc, homes i dones van contribuir a omplir un llençol del simbòlic color violeta on es van anar penjant els noms de les dones que han estat víctimes de la violència, presos amb un crespó negre.


La presidenta de la Plataforma de Dones de Blanes, Aurora Mérida, va donar la benvinguda a tothom i va agrair la nombrosa presència de públic que es congregava al passeig de Dintre formant un gran cercle. També va recordar que, a data del 23 de novembre, han estat mortes a Catalunya 13 dones, unes xifres que cada any es recorden en aquest acte i que, malauradament, sembla que no tinguin aturador.

Aurora Mèrida va explicar que, per aquest motiu, un any més es veien en l’obligació de concentrar-se per donar a conèixer que encara hi ha dones víctimes de violència, que són assassinades pel fet de ser dones o que la pateixen en silenci a casa seva. El motiu de concentrar-se, doncs, era perquè aquestes dones necessiten el recolzament de la ciutadania de Blanes, de la família, amics i amigues, i dels veïns, recordant en aquest sentit que no val a abaixar la guàrdia.

Lectura de manifestos per a l’eliminació de la violència envers les dones

Les paraules de la presidenta de la Plataforma de Dones van donar pas a la lectura del manifest institucional a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores del consistori que també van participar en l’acte. El manifest uneix l’objectiu de les administracions públiques i de la societat civil per seguir treballant fins eradicar la violència masclista.


En aquest sentit, incloïa la necessitat que les institucions i les administracions puguin comptar amb la xarxa associativa i l’expertesa dels moviments de dones, i considera imprescindible que tota la societat, homes i dones, lluitin per visibilitzar, denunciar i eliminar qualsevol tipus de discriminació que pateixin les dones. Per això, tal i com es recollia al manifest, es remarca que la prevenció i la sensibilització no es poden desvincular de les intervencions adreçades a tota la població, incidint especialment en els joves.


Després, l’acte va incloure una de les novetats amb què va comptar en relació a anys anteriors; la cantant Cristina del Pozo, d’AMA, va interpretar la cançó Maria se bebe las calles, de Pasión Vega. Tot seguit diverses persones es van anar rellevant per llegir un segon manifest, en aquest cas el que havia redactat la Plataforma de Dones de Blanes. El text, en essència, reivindicava que cal continuar amb la lluita contra la violència masclista, amb l’esperança que un dia no molt llunyà s’obrirà una escletxa de llum per eradicar aquesta xacra social que tant ofega la societat.


El manifest de l’entitat va incloure també diverses reivindicacions, com per exemple que el cos de les dones és seu i que no accepten que es pretengui legislar; que no es culpabilitzi les dones quan desisteixen de seguir processos judicials; que no es victimitzi les dones que decideixen continuar aquests processos i, sobretot, que no es redueixin les ordres de protecció. També incloïa un clam: “Manifestem el nostre dret a viure sense violència !”.


L’acte va continuar mantenint un minut de silenci carregat d’emocions. Per donar un major simbolisme a l’acte, abans que comencés la Plataforma de Dones havia repartit entre els participants globus blancs com a símbol d’esperança. D’altra banda, també es va desplegar una pancarta amb el lema que ja ha hagut d’encapçalar moltes vegades aquest acte que es fa en aquest a Blanes des de fa molts anys: “Prou Violència Contra les Dones”.


En acabat el minut de silenci va venir una altra de les novetats amb què va comptar aquest 2014 la concentració. Tres membres del grup de Teatre Morralla, el Casal Jove de Blanes, van irrompre al mig del passeig de Dintre per fer una representació molt real al voltant del maltractament de les dones. Sobre un text escrit per Paula Gómez Fossati -que també intervenia com actriu-, els actors Leando Gabriel i Coral Fuertes van buscar remoure la consciència del públic per fer-los veure que, si tots posem el nostre petit gra de sorra, podrem contribuir a fer una societat més justa.


Finalment, l’acte es va tancar amb una altra cançó que de nou va ser interpretada en viu i en directe per la cantant Cristina del Pozo, de l’Associació Musical Amateur. Es tractava d’un tema que durant els darrers anys s’havia escoltat enregistrat en moltes ocasions: Malo, de Bebe. Els aplaudiments espontanis del públic van posar punt i final a la concentració, que es va allargar durant uns tres quarts d’hora.

Data de realització: 11/24/2014 | Data de la darrera actualització: 11/24/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300