Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Crònica del Ple Municipal del 27 de novembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/28/2014 04:35:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Crònica del Ple Municipal del 27 de novembre

La sessió plenària d’aquest mes de novembre va aprovar per unanimitat la major part dels temes inclosos, llevat de dos punts que també van prosperar

La sessió plenària corresponent al mes de novembre que es va celebrar ahir a la nit va aprovar la totalitat dels temes inclosos a l’ordre del dia, gairebé tots comptant amb la unanimitat de tot el consistori. Així va ser en els tres primers temes. Es tractava en primer lloc d’acollir-se a la pròrroga de 10 anys més pel pagament d’un deute amb l’estat espanyol per unes liquidacions d’impostos dels anys 2008 i 2009. També va haver unanimitat en l’aprovació dels projectes de solidaritat i cooperació d’aquest 2014 i, finalment, en la dissolució de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Turística de la Costa Brava.


A la part de control del ple es van aprovar les cinc mocions que hi havia. La primera, presentada per CiU en suport de les iniciatives internacionals per defensar la llibertat religiosa i denunciar la persecució dels cristians al món, en especial a Síria i l’Iraq, es va aprovar amb 14 vots a favor i 6 abstencions. Val a dir que en aquest punt el PSC va donar llibertat de vot, de manera que si bé tot el grup municipal de CiU i el PP, així com la regidora no adscrita, van recolzar-lo, també ho van fer 6 dels regidors del PSC. Les abstencions van ser dels 4 regidors d’EUiA-ICV, així com de Lara Torres i Xavier Marcos, del PSC.

La segona moció presentada per EUiA-ICV de rebuig a l’acord comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i els Estats Units, es va aprovar per majoria simple. Això és perquè, si bé el PP va votar en contra i els proposants van comptar amb el recolzament de Lourdes Fàbrega, les 12 abstencions del PSC i CiU van propiciar que pogués prosperar.


Per últim, les tres darreres propostes d’acord es van aprovar per unanimitat. Així va ser amb les dues que també eren a càrrec d’EUiA-ICV per a la recuperació dels camins de ronda de Blanes, així com la presentada en motiu del Dia Internacional per la Lluita Contra la Violència Masclista que es va commemorar el dia 25. La cinquena i darrera moció, a proposta de la CUP de Blanes i assumida per la totalitat dels grups polítics i per la regidora no adscrita, va aprovar el compromís de totes les forces polítiques de celebrar, almenys un cop a l’any, una Audiència Pública sobre temes d’interès pel conjunt de la ciutadania del municipi.

La propera sessió plenària que convocarà l’Ajuntament de Blanes està previst que tingui lloc el 18 de desembre, i s’avança una setmana abans en motiu de les festes de Nadal.
Data de realització: 11/28/2014 | Data de la darrera actualització: 11/28/2014

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300