Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes s’omple de gom a gom amb “Iaia!”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/28/2014 10:14:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes s’omple de gom a gom amb “Iaia!”

Protagonitzada per Montserrat Carulla, significa el seu comiat dels teatres acompanyada pel seu fill, que ha escrit i dirigeix l’obra, i pel seu net, que l’acompanya a l’escenari

La darrera representació teatral que s’ha fet a Blanes, formant part de la programació professional, ha aixecat una expectació com feia temps no es recordava. I és que aquí han vingut actors i actrius de molta volada, aquells i aquelles que ens han fet riure, plorar o pensar gràcies a la seva veterania, o bé joves promeses que ens han colpit per la seva força interpretativa dalt l’escenari.

La intèrpret central de l’obra que es va fer dissabte reunia tots aquests ingredients i encara més. Parlem de Montserrat Carulla, que portava a Blanes Iaia!, precedida per l’èxit que està tenint allí on va, després de més de 160 representacions a les esquenes. En aquest sentit, Blanes no va ser una excepció. Amb bona part de les entrades venudes des de feia setmanes, les poques localitats que quedaven es van exhaurir, de manera que el Teatre es veia sense ni una butaca buida.


"Iaia!" al Teatre de Blanes
Iaia! està escrita i dirigida per Roger Peña, fill de Montserrat Carulla. L’experiència que estan compartint tots dos no cal dir que és molt especial, més encara perquè el paper del nét que co-protagonitza l’obra, en Josep, l’interpreta Aleix Peña, fill i nét respectivament. Un lligam familiar que uneix tres generacions.

La trama de l’obra és senzilla i molt actual: en Josep és un jove que està a l’atur i que viu al piset de la seva àvia, que el manté. Una nit coneix la Sílvia, interpretada per Arantxa Jiménez. A diferència d’en Josep, ella és una noia de casa bona. El jove la convida perquè l’acompanyi al seu pis, però quan tot just estan allò que es diu en els preliminars, l’àvia els interromp. A partir d’aquest moment, es creen una sèrie de confusions i malfiances entre la parella, potenciades pel caràcter tafaner i mudable de l’àvia.


Al llarg de gairebé una hora i mitja, que passa sense adonar-se’n gairebé, el públic assisteix a l’inici de la relació entre els dos joves, que sovint esdevé tercet per la intervenció de l’àvia. Addicta a l’orxata, les noves tecnologies i el xat, Montserrat Carulla es fica a la pell de la Txesca, un personatge que Roger Peña ha escrit inspirant-se precisament en la seva pròpia àvia.

Sense renunciar a la comicitat, és una obra que també fa reflexionar des del primer moment, i ens parla dels desnonaments, de l’atur juvenil, la soledat dels vells, i alguna cosa més. Es tracta d’una comèdia tendra i àcida alhora, que amaga també un obscur secret tràgic.

Potser un motiu molt poderós perquè Iaia! estigui literalment triomfant allí on va, és que significa el comiat de l’escena teatral de Montserrat Carulla, que ja ha depassat els 84 anys, malgrat la vitalitat contagiosa que la continua movent fa oblidar aquest detall. Una vitalitat que des de ben jove la va dur a defensar sense embuts el què també va aprofitar per compartir amb el seu públic dissabte passat, reivindicant la independència de Catalunya. Va ser un cop acabada la representació, quan va haver de demanar silenci per trencar el càlid aplaudiment que l’envoltava, que durant tots aquests mesos està ressonant arreu per acomiadar dels escenaris aquesta autèntica dama del teatre.


La propera funció de la programació professional al Teatre de Blanes tindrà lloc el proper divendres 5 de gener, amb la producció d’El Terrat que amb el seu títol ja ho diu tot: Corbacho 5G, un one man show en tota regla.

Data de realització: 11/28/2014 | Data de la darrera actualització: 11/28/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300