Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova els Pressupostos Municipals 2015


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/19/2014 02:53:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellBlanes aprova els Pressupostos Municipals 2015

El pressupost municipal per a l’any vinent preveu uns ingressos de 45’90 M€ i unes despeses de 45’71 M€, amb unes inversions de 891.000 €

El tema més destacat debatut al ple celebrat ahir dijous per l’Ajuntament de Blanes van ser els pressupostos municipals per al 2015. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC a l’equip de govern i el PP, mentre que CiU, EUiA-ICV i la regidora no adscrita van votar en contra. Els comptes per a l’any vinent preveuen uns ingressos de 45.901.896’23 € i unes despeses de 45.710.722’36 €, entre les quals hi ha un total de 891.742 € destinats a inversions.

En aquest sentit, no s’han pogut incloure més inversions perquè encara no es pot anar a crèdit. El proper pressupost per al 2016 serà el primer que ho permetrà ja que, segons els càlculs, amb data del 30 de juny de 2015 el nivell d’endeutament municipal serà del 72’41%, per sota del límit permès, que és del 75%. Els mateixos càlculs també avancen que d’aquí a un any –el 31 de desembre de 2015- el nivell d’endeutament estarà situat en el 65’43%, i llavors l’Ajuntament de Blanes estaria en situació de poder demanar un crèdit de més de 4 M€ en cas que així ho decidís.

Especial incidència en l’àmbit social i en l’activitat econòmica local

Els pressupostos municipals pel 2015 estan en la línia dels que ja s’han aprovat els tres darrers anys: es continua mantenint la contenció dels ingressos i les despeses. Es tracta d’uns números que també segueixen adaptant-se necessàriament a les estrictes directrius que suposa el compliment del Pla d’Ajust Econòmic aprovat al 2012.

Seguint la línia dels pressupostos d’aquest 2014, continuen donant una especial atenció als àmbits socials i d’atenció a les persones i famílies amb necessitats. En aquest sentit, prioritzen les partides socials per fer front als diferents tipus d’emergències que s’atenen des de l’Ajuntament, així com a noves iniciatives que s’han anat posant en marxa.


L’altra sector en què incideix el nou pressupost és el de l’activitat econòmica local, amb diversos incentius per reactivar-la. Un d’ells és la partida de 30.000 € destinada a l’emprenedoria i als autònoms en la obertura de negocis. Es tracta que, amb aquest fons, l’Ajuntament de Blanes subvencioni despeses com ara el lloguer, l’assegurança dels autònoms, etc. El sistema d’adjudicació estarà regulat per unes bases que contemplaran els requisits que caldrà complir per accedir-hi.

La incidència en aquest darrer aspecte dóna continuïtat a les noves mesures econòmiques que ja s’han endegat durant aquest any. Així, en les ordenances municipals d’aquest 2014 es va aprovar una reducció de fins al 75% de la taxa d’obertura d’establiments, tant pels qui han posat en marxa comerços com pels qui volguessin regentar bars i d’altres activitats. La màxima reducció del 75% s’està aplicant a totes aquelles persones que estan a l’atur, mentre que la resta dels qui vulguin alçar la persiana per primera vegada tindran una reducció del 50%. L’objectiu ha estat afavorir l’obertura de nous locals per impulsar i dinamitzar la vila.

Per últim, les entitats del municipi també veuran incentivada la seva activitat a través d’una línia d’ajuts assignable a una partida de 50.000 € que s’ha reservat amb aquest objectiu. Per poder accedir-hi, s’obriran unes línies en base de concurrència competitiva –a l’estil d’un concurs públic- perquè qualsevol de les que estiguin inscrites al Registre d’Entitats de Blanes puguin presentar projectes subvencionables, així com propostes d’organització d’activitats.

Inversions per a millores en infraestructures

El pressupost municipal per al 2015 preveuen unes inversions totals de 891.742 €, una xifra per a actuacions amb una durabilitat de més d’un any, per això s’inclouen en aquesta partida. No es tracta de projectes constructius de gran embergadura, sinó de millores en diversos aspectes relacionats amb els serveis i l’atenció a la ciutadania.


La més destacada, amb una quantitat assignada de 461.984 €, és la que es destinarà per fer obres de millora en infraestructures del clavegueram, recollida i tractament d’aigües residuals. La quantitat econòmica surt de la quota que paguen tots els usuaris de Blanes, que està destinada a fer millores en la xarxa. En aquest sentit, no hi ha una gran actuació puntual i concreta, sinó que s’aniran fent al llarg de tot l’any.

D’altra banda, es destinaran 125.499’52 € en projectes de millora de processos i sistemes de la informació. En aquest cas, l’objectiu d’aquesta inversió tecnològica és la revisió i millora de tots els processos documentals per tal de simplificar-los, i gestionar-los informàticament per millorar l’eficiència i la rapidesa. També es tracta de poder adaptar-se millor a les noves exigències legals de transparència de la carpeta del ciutadà, la factura electrònica, etc.

Canviant d’àmbit, hi ha una partida amb 58.000 € que estarà a disposició del consistori perquè les Brigades Municipals puguin fer actuacions de reparació i reposició en la via pública al llarg de l’any, així com uns altres 43.000 € per a la compra de mobiliari urbà i jocs infantils en llocs públics a l’aire lliure. Aquesta darrera partida ajudarà a poder instal·lar aquest tipus d’elements en zones de nova creació, així com per substituir aquells que calguin arreu de la població.



Data de realització: 12/19/2014 | Data de la darrera actualització: 12/19/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300