Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La UAB distingeix de nou el web de l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/23/2014 10:32:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Infoparticipa2La UAB distingeix de nou el web de l’Ajuntament de Blanes

Ha estat premiat amb el Segell Infoparticipa per la seva qualitat i transparència, amb una puntuació del 90%. L’entrega de guardons es va fer aquest passat dilluns a Barcelona

El web de l’Ajuntament de Blanes ha estat distingit consecutivament en la segona edició del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En l’entrega de guardons, que es va fer aquest passat dilluns al vespre, al Palau de Pedralbes de Barcelona, es van distingir en total 77 ajuntaments d’arreu de Catalunya, més del doble dels 35 de la primera edició.


Foto de grup guardonats Segell Infoparticipa 2014
Per recollir el guardó, van assistir a l’acte l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat del regidor de Recursos Tecnològics i Participació Ciutadana, Miquel Lupiáñez. Recursos Tecnològics i Alcaldia són les dues àrees que, amb el suport d’altres departaments del consistori, han treballat principalment per seguir millorant els indicadors que van sumant i millorant la puntuació final per a la obtenció de les distincions.


L’acte el van encapçalar la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, el vicerector de la UAB, Manel Sabés, així com d’altres personalitats polítiques i acadèmiques. També van ser-hi presents bona part dels alcaldes i alcaldesses d’arreu del territori català, així com regidors i regidores i tècnics municipals de Comunicació i Recursos Tecnològics per recollir la seva corresponent distinció.


El web de l’Ajuntament de Blanes, premiat de nou

Aquesta és la segona vegada que el web de l’Ajuntament de Blanes rep aquesta distinció. En la primera edició dels guardons, celebrada l’any passat, tan sols tres consistoris gironins van aconseguir el Segell Infoparticipa: Blanes, Celrà i Palafrugell, que han tornat a revalidar-lo. Blanes ha obtingut en aquesta nova edició una puntuació del 90% respecte els indicatius que mesuren la obtenció o no de les distincions. Arreu de comarques gironines, han estat un total de nou ajuntaments els que han estat guardonats. A banda dels ja esmentats, també s’hi compten Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Riudellots de la Selva, Ribes de Freser i Torroella de Montgrí.


El Segell Infoparticipa és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB que es basa en els resultats d’avaluar les pàgines web a partir de 41 indicadors i que valora els 947 ajuntaments catalans. Aquests indicadors es refereixen a quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen sobre la gestió i quines eines proporcionen per a la participació ciutadana. Dels 41 requisits, 21 són preferents. El no-acompliment d’un d’aquests 21 requisits descarta la possibilitat d’aconseguir el segell, que es redueix a una menció.

Per vetllar per la imparcialitat en la concessió de les tres modalitats de distintiu, hi ha un consell certificador que presideix Marc Prat, secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, i que té entre els seus membres el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut. Els resultats es publiquen al Mapa Infoparticipa, on apareixen georeferències i amb colors diferents per fer-lo comprensibles a tothom. El web és www.mapainforparticipa.com


Durant l’acte d’ahir es va explicar la necessitat de tancar avaluacions dels webs a finals de novembre de cara al lliurament dels distintius a finals d’any, tot i reconèixer que potser des de llavors algunes planes havien millorat la puntuació final. D’altra banda, s’ha previst mantenir oberta la possibilitat de millorar les puntuacions del distintiu fins al 28 de febrer. Amb aquesta mesura, a banda de poder millorar la transparència dels webs municipals, els ajuntaments també podran adaptar-se al que estableix la Llei Catalana de Transparència, que va entrar en vigor la setmana passada.Data de realització: 12/23/2014 | Data de la darrera actualització: 12/23/2014


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300